Documento Media

Προβάλλονταιακόμη...

Παρίσι ξανά (Revoir Paris) ✭✭1/2

Δραματική, γαλλικής παραγωγής 2023 (93΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Αλίς Βινοκούρ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Βιρζινί Εφιρά, Μπενουά Μαζιμέλ

WHAT’S UP, DOC? Εχοντας καταφέρει να βγει ζωντανή (αλλά με κενά μνήμης) από τρομοκρατικό χτύπημα, η Μία προσπαθεί να ανασυνθέσει τις εικόνες της μοιραίας βραδιάς.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η βασική ιδέα προέρχεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπατακλάν το 2015, αλλά η Βινοκούρ κάνει ένα δράμα (με αναφορές στην αληθινή περιπέτεια του αδερφού της) στο οποίο προτιμά να φωτίσει το μυαλό και την ψυχή μιας επιζώσας. Αφουγκράζεται το αίσθημα ενοχής της Μία για το γεγονός ότι εκείνη έζησε και προσφέρει στην Εφιρά την ευκαιρία να δώσει μια ανεπανάληπτη ερμηνεία που απέσπασε το βραβείο Σεζάρ.

Shazam! Η οργή των θεών (Shazam! Fury of the gods) ✭1/2

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2023 (129΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ντέιβιντ Σάντμπεργκ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ζάκαρι Λέβι, Ελεν Μίρεν, Λούσι Λιου

WHAT’S UP, DOC? Ο Shazam περνά κρίση ταυτότητας καθώς δεν νιώθει ισάξιος με τους υπόλοιπους σούπερ ήρωες. Να όμως που οι τρεις μοχθηρές θεές και κόρες του Ατλαντα θα δώσουν νόημα στην «ανούσια» ζωή του.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Λιγότερο ευρηματική και επιτυχημένη, η συνέχεια του πρώτου «Shazam» –η απάντηση της DC στον Deadpool της Marvel– προσπαθεί απεγνωσμένα να ισορροπήσει μεταξύ χιούμορ και δράσης. Η νέα περιπέτεια όμως του έφηβου υπερήρωα το μόνο που καταφέρνει είναι να επαναλαμβάνει μονότονα και με αρκετό άγχος τον προ τετραετίας εαυτό της.

65 ✭✭

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2023 (93΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Σκοτ Μπεκ, Μπράιαν Γουντς ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ανταμ Ντράιβερ, Αριάνα Γκρίνμπλατ

WHAT’S UP, DOC? Υστερα από την αναγκαστική προσεδάφιση του σκάφους του σε άγνωστο πλανήτη, ο κυβερνήτης Μιλς έντρομος ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στη Γη την εποχή των δεινοσαύρων.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το «Τζουράσικ Παρκ» συναντά το «Αλιενς» σε τούτο το φιλόδοξο (αλλά ελάχιστα πρωτότυπο) sci-fi που ποντάρει πολλά στη φιλότιμη προσπάθεια του Ντράιβερ να δώσει υπόσταση στον χαρακτήρα του και τη λειτουργική χρήση του GGI στο πειστικό αποτύπωμα των τρομακτικών προϊστορικών τεράτων. Βλέπεται πάντως με άνεση καθώς επιτυγχάνει τον βασικό του στόχο που είναι η ψυχαγωγία.

Σκάρλετ (L’ envol) ✭✭

Δραματική, διεθνούς συμπαραγωγής 2022 (100΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Πιέτρο Μαρτσέλο

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ραφαέλ Τιερί, Ζιλιέτ Ζουάν, Λουί Γκαρέλ, Νοεμί Λόβσκι

WHAT’S UP, DOC? Η Ζουλιέτ ζει με τον πατέρα της, ένα βετεράνο του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, σε χωριό της βόρειας Γαλλίας. Η εμφάνιση ενός γοητευτικού άντρα την αναστατώνει.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το ρομάντζο εποχής του Πιέτρο Μαρτσέλο («Μάρτιν Ιντεν») επιχειρεί να δέσει με ψήγματα λυρισμού και μια ιστορική βαρύτητα το αγροτικό ερωτικό δράμα και την εικαστική μεγαλοπρέπεια σε ένα ενιαίο σύνολο. Η αίσθηση ωστόσο που αφήνει στον θεατή είναι μιας βαρύγδουπης και άνισης αντιπολεμικής αλληγορίας που χαρτογραφεί τους χαρακτήρες της χωρίς αληθινό ενδιαφέρον.

Ville Σινεμά

el-gr

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282973929270632

Documento Media