Documento Media

Μια φιλία, ένα βιβλίο

Συζητάμε για το βιβλίο και πώς προέκυψε η ιδέα. Ο Νίκος Πατηνιώτης, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε τομείς του ήχου όπως mastering, ραδιόφωνο και μουσική παραγωγή, ενώ κύρια ενασχόλησή του είναι η ηχητική εκπαίδευση, αφηγείται πώς γνώρισε τον Στέλιο Γιαννακόπουλο σε μια ομιλία του το 2018. «Πριν από την ομιλία πήγα και του συστήθηκα και αμέσως αντιλήφθηκα ότι έχουμε κάτι κοινό, μια κοινή χημεία. Καταρχάς κατάλαβα ότι έχω να κάνω με ένα κοινωνικό και πρόσχαρο άνθρωπο».

Την πρώτη συνάντηση διαδέχτηκαν πολλές άλλες και οι δυο τους έγιναν φίλοι. «Κάποια στιγμή μοιράστηκα την ιδέα ενός βιβλίου. Δεν μου είχε απαντήσει αμέσως ούτε είχε δείξει ενθουσιασμό. Απλώς το άκουσε και λίγους μήνες μετά –τη μέρα των γενεθλίων μου χωρίς να το γνωρίζει– είχε έρθει στο γραφείο μου να πιούμε καφέ και μου έφερε και μια τσάντα με ένα πρώτο σετ με DVDs και έγγραφα και μου είπε: “Νίκο, ξεκίνα”. Κάπως έτσι κράτησε η περιπέτειά μας που διήρκεσε ένα χρόνο. Η όλη διαδικασία έγινε μέσα από συναντήσεις, είχαμε μαγνητοφωνήσεις, βιντεοσκοπημένο υλικό, πάρα πολύ δικό του υλικό από έγγραφα, χειρόγραφα, εφημερίδες κ.λπ.» λέει ο Ν. Πατηνιώτης.

Μιλάμε για την ελληνική βιβλιογραφία με θέμα την ελληνική μουσική. «Είναι ελάχιστα τα βιβλία στα οποία οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες. Είναι λίγο επιδερμική η αντιμετώπιση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι στην αυτοβιογραφία του Στέλιου Γιαννακόπουλου υπάρχουν πολύ καθαρές πληροφορίες σχετικά με το πώς γινόταν η δουλειά πίσω από το τζάμι» διευκρινίζει, ενώ ο Στ. Γιαννακόπουλος μιλάει για το πόσο απαιτητική ήταν η έρευνα, για την οποία ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα στοιχεία.

Ville Sound&bio

el-gr

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282720525235404

Documento Media