Documento Media

Ομιλείτε γαλλικά;

Με ταινία έναρξης «Το έγκλημά μου» του Φρανσουά Οζόν ξεκινά το 23o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος (21-29/3). Ο παραγωγικότατος σκηνοθέτης μετά την πειραγμένη δραματική βιογραφία του Φασμπίντερ «Peter von Kant» επιστρέφει στο είδος της κωμωδίας με μια περίεργη υπόθεση δολοφονίας που έχει βασική ύποπτο μια ηθοποιό, την οποία υποδύεται η ανερχόμενη Νάντια Τερέσκεβιτς («Μόνο αυτοί είδαν τον δολοφόνο»).

Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει με την ταινία «Τρεις σωματοφύλακες: Nτ’ Αρτανιάν», ένα φιλόδοξο μπλοκμπάστερ του Μαρτέν Μπουρμπουλόν και με σούπερ καστ (Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντιρίς, Εύα Γκριν, Λουί Γκαρέλ, Βίκι Κριπς) στους ρόλους των κλασικών ηρώων του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά.

Στο διαγωνιστικό τμήμα που περιλαμβάνει δέκα ταινίες συναντάμε το «Σεντ Ομέρ» της Αλίς Ντιοπ, η οποία κέρδισε Αργυρό Λέοντα στη Βενετία, καθώς και το Σεζάρ καλύτερης πρώτης ταινίας. Η υπόθεση αφορά τη δίκη μιας νεαρής μητέρας που κατηγορείται για τον θάνατο του μωρού της.

Ειδικό ενδιαφέρον για μας παρουσιάζει φυσικά το γυρισμένο στην Αμοργό «Κυκλάδες» από τον Μαρκ Φιτουσί, δημιουργό της σειράς «Call my agent», με πρωταγωνίστριες τις Κριστίν Σκοτ Τόμας, Λορ Καλαμί και Ολιβιά Κοτέ, που υποδύονται τις τρεις Γαλλίδες φίλες που επισκέπτονται έπειτα από πολλά χρόνια το νησί των ονείρων τους για να ξαναζήσουν τις τρέλες της νιότης τους.

Το σκηνοθετικό δίδυμο των Αμαντίν Φρεντόν και Μπενζαμέν Μασούμπρ με το πολυαναμενόμενο animation "Ο Μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι;" επιχειρεί να εντοπίσει τους λόγους που η φαντασία των Ρενέ Γκοσινί και Ζαν-Ζακ Σεμπέ σκαρφίστηκε τον χαρακτήρα του σκανταλιάρη Μικρού Νικόλα και τις περιπέτειες στις οποίες βρέθηκε μπλεγμένος.

Ville Docout

el-gr

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282411288554856

Documento Media