Documento Media

Η απάντηση του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

Απάντηση στο δημοσίευμα του Documento της προηγούμενης Κυριακής «Ενα έλλειμμα, το ΚΙΝΑΛ και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο» μας απέστειλε εκ μέρους και της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρός του Παύλος Ραβάνης. Οπως αναφέρει:

«Με γνώμονα την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, θέτουν υπ’ όψιν σας τα παρακάτω δεδομένα:

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ζήτημα του ταμειακού ελλείμματος, η Διοίκηση του Β.Ε.Α. προχώρησε άμεσα στην ενημέρω

ση όλων των αρμόδιων Διοικητικών, Ελεγκτικών και Δικαστικών Αρχών και στην αναζήτηση των ευθυνών. Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μόλις λάβουμε το σχετικό πόρισμα θα ενημερωθεί κάθε ενδιαφερόμενος. Η μέχρι σήμερα καθυστέρηση της πειθαρχικής διαδικασίας οφείλεται στην αμφισβήτηση αρμοδιότητας μεταξύ των πειθαρχικών Συμβουλίων των δυο συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία και λύθηκε, μετά από δική μας παρέμβαση, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σε ό,τι αφορά στην αποχώρηση του κ. Β. Λιαμέτη, υπήρξε αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμά του, μετά την συνταξιοδότησή του, λόγω απώλειας της ιδιότητας του εκλόγιμου, ένα από τα δυο κριτήρια νομιμότητας για την κτήση και διατήρηση της ιδιότητας του Συμβούλου Επιμελητηρίου. Ατυχέστατη, το λιγότερο, η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως “πολιτική δίωξη”, μια νόμιμη, τυπική, υποχρεωτική λήψη απόφασης του Δ.Σ.

Μάλιστα το Επιμελητήριο έχει εκκινήσει την διαδικασία, για να επιστραφούν στο ταμείο του Βιοτέχνη, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες αμοιβές στον πρώην Γενικό Γραμματέα, ο οποίος παρανόμως δεν ενημέρωσε για τη συνταξιοδότησή του, από τον Φεβρουάριο 2021, θέτοντας σε κίνδυνο τη νομιμότητα των αποφάσεων της Διοίκησης, στην οποία συμμετείχε.

Η διαβίβαση του φακέλου στον Οικονομικό Εισαγγελέα, έχει ήδη “ανοίξει” την δικαστική οδό και το Δ.Σ. του Β.Ε.Α. θα ασκήσει τα δικαιώματά του, με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο και στο στάδιο που του επιτρέπεται. Κλείνοντας, θεωρούμε το δημοσίευμα ως ευκαιρία για αποσαφήνιση και ορθή καταγραφή της αλήθειας και ζητάμε την δημοσίευση της παρούσας απάντησης, σε ανάλογο χώρο με εκείνον του άρθρου σας».

Doc | Κοινωνία

el-gr

2021-07-25T07:00:00.0000000Z

2021-07-25T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281938840942497

Documento Media