Documento Media

Κινητικότητα και εργαλειοποίηση

Δ.Χ.

Τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η είδηση ότι τα στρατόπεδα της χώρας τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας ενώ σε συγκεκριμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο αεροπλάνα φορτωμένα με οπλισμό βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Το Documento, σεβόμενο το δημοσιογραφικό λειτούργημα, επικοινώνησε με πηγές του στο ΥΠΕΘΑ, οι οποίες δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία, ωστόσο, όπως είπαν, λόγω της ευθείας απειλής Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά η όποια ετοιμότητα στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας στην άλλη πλευρά. Σημείωσαν επίσης ότι το στράτευμα δεν τίθεται σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας επειδή ανεβαίνουν οι τόνοι στις δύο πλευρές του Αιγαίου αλλά επειδή μέσα από συγκεκριμένα κανάλια ενημέρωσης έχει την πληροφορία ότι στην απέναντι πλευρά παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα.

Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν να δίνονται εσκεμμένα αυξημένες διαστάσεις στο όλα θέμα – σε απλά ελληνικά, να εργαλειοποιείται από τους πολιτικούς προκειμένου να αλλάξει η ατζέντα της καθημερινότητας, η οποία στην παρούσα περίοδο είναι πολύ δύσκολη λόγω του υψηλού πληθωρισμού και το 2023 θα είναι εκλογική χρονιά για αμφότερες τις χώρες. Είναι μια κατάσταση, λένε, που ισχύει και για τις δύο χώρες, ωστόσο η Τουρκία είναι πιο έμπειρη σε παρόμοιες καταστάσεις και ο τουρκικός λαός συνηθισμένος.

Doc | Fπατρίδες

el-gr

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281745568012584

Documento Media