Documento Media

Οι σκηνές που θα στηθούν εκτός Αθηνών

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις από το Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη στις 26/06. Θα τον συνοδεύσουν στη σκηνή οι Ιουλία Καραπατάκη και ο Πέτρος Μάλαμας. Αγαπημένα τραγούδια της μέρας και της νύχτας από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα, ασπρόμαυρες ιστορίες, φάλτσοι χρησμοί, κάτοπτρα και λαϊκά τραγούδια. Και κάπου μέσα σε όλα αυτά και το διαχρονικό σύνθημα: «Ρε Σωκράτη τι λες τώρα που θα παίζεις ως τις 4 η ώρα».

Ο Λεξ μετά τις περσινές συναυλίες σε γήπεδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που έγραψαν ιστορία επέλεξε διαφορετικούς σταθμούς για τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις, παραμένοντας απολύτως πιστός στον τρόπο με τον οποίο κινείται όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς διαφημίσεις, χορηγούς και συνεντεύξεις. Θα τον δούμε στην Πάτρα (17/06) στο γήπεδο της Παναχαϊκής και στο γήπεδο της Ξάνθης (25/06).

Για μουσικές βραδιές μακριά από την Αθήνα επιλέγουμε και τρία φεστιβάλ: στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων θα γίνει το 1ο Helmos Mountain Festival με συναυλίες και υπαίθριες δραστηριότητες στους πανέμορφους πρόποδες του Χελμού (2-5 Ιουνίου). Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν είναι οι Αγγελάκας, Εισβολέας, Χατζηφραγκέτα, Μάλαμας, Γκιντίκι, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και άλλοι. Πώς συνδέονται η παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων, το εθνογραφικό σινεμά και οι τραπ/χιπ χοπ αυτοσχεδιασμοί; Η απάντηση στο φεστιβάλ «Γιατί ’ναι μαύρα τα βουνά» που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ένα μυσταγωγικό μουσικό τριήμερο αφιερωμένο στις μουσικές κουλτούρες των νότιων Βαλκανίων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κόνιτσα στο σπίτι της Χάμκως, της μητέρας του Αλή πασά των Ιωαννίνων, σε επιμέλεια του βραβευμένου με Γκράμι παραγωγού Κρίστοφερ Κινγκ και σε συνεργασία με τον δήμο (9-11/06).

Ενα ακόμη φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στο Φρούριο του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) στη Θεσσαλονίκη με τζαζ νότες, μελοποιημένη ποίηση, συμφωνική μουσική και νέους δημιουργούς από την πόλη (από τις 21 Ιουνίου).

Ville Μουσική

el-gr

2023-05-28T07:00:00.0000000Z

2023-05-28T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282699051501451

Documento Media