Documento Media

Προβάλλονται ακόμη...

Μπάσταρδα ✭✭½

Κοινωνική, ελληνικής παραγωγής 2023 (94΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Νίκος Πάστρας

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ναταλία Σουίφτ, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη

WHAT’S UP, DOC? Μια παρέα δέκα νεαρών κλείνεται σε ένα απομονωμένο εξοχικό. Εκεί γελούν, μελαγχολούν, φιλοσοφούν, διασκεδάζουν με κάθε δυνατό, απίθανο και κυρίως ερωτικό τρόπο.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Πάστρα δηλώνει ξεκάθαρα την αγάπη του σκηνοθέτη για τη «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη. Ερωτικό κλίμα, αίσθηση εγκλεισμού (το φιλμ γυρίστηκε την εποχή της πανδημίας), έντιμες προθέσεις, εικαστική ματιά, δυνατό σάουντρακ, σκηνοθετικές ιδέες αλλά και απουσία ενός στιβαρού σεναρίου που θα στήριζε πιο αποτελεσματικά το όλο οικοδόμημα.

Απίστευτο κι όμως αληθινό (Incroyable mais vrai) ✭✭

Κομεντί φαντασίας, γαλλοβελγικής συμπαραγωγής 2022 (75΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Καντάν Ντουπιέ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Αλέν Σαμπά, Λέα Ντρικέρ, Μπενουά Μαζιμέλ

WHAT’S UP, DOC? Ο Αλέν και η Μαρί αναζητούν νέο σπίτι. Εντοπίζουν μια ειδυλλιακή μονοκατοικία που κρύβει μια μυστική καταπακτή που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το εύρημα της μυστικής καταπακτής που επιτρέπει στους ήρωες να πηγαινοέρχονται στον χρόνο και να γίνονται κατά τρεις μέρες νεότεροι κάθε φορά είναι αρκετά κωμικό. Ομως δεν αξιοποιείται όσο θα έπρεπε ενώ το άστοχο φινάλε δυσχεραίνει, επιπλέον τα πράγματα. Ταιριαστό και με τις κατάλληλες νευρώσεις γύρω από τη ματαιοδοξία και τις οδυνηρές επιπτώσεις του χρόνου το δέσιμο των απολαυστικών Σαμπά – Ντρικέρ.

Η μέθοδος Κομπρομάτ (Kompromat) ✭✭

Θρίλερ, γαλλικής παραγωγής 2022 (127΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ζερόμ Σαλ ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ζιλ Λελούς, Τζοάνα Κούλιγκ

WHAT’S UP, DOC? O Ματιέ, διευθυντής γαλλικής εταιρείας στη Σιβηρία, φυλακίζεται όχι μόνο για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ αλλά και ως ύποπτος για κακοποίηση της ανήλικης κόρης του.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ο όρος του τίτλου αναφέρεται σε κατασκευασμένα στοιχεία που είχαν στόχο να διαβάλουν άτομα, διαδικασία που επινοήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ο Ζερόμ Σαλ μοιράζει σωστά τη δράση μεταξύ του προσωπικού δράματος και του μεθοδικού χτισίματος ενός αστυνομικού θρίλερ με πολιτικό πρόσημο αλλά η κορύφωση του σασπένς γίνεται με άγαρμπο τρόπο.

Kandahar: Σημείο διαφυγής (Kandahar)✭

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2023 (100΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ρικ Ρόμαν Βο

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Τζέραρντ Μπάτλερ, Νέιβιντ Νέγκαμπαν κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? Μυστικός πράκτορας της CIA με αποστολή την καταστροφή ιρανικών πυρηνικών συστημάτων δίνει μάχη με τον χρόνο για την επιβίωσή του όταν γίνεται γνωστή η ταυτότητά του στον εχθρό.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η νέα συνεργασία του Τζέραρντ Μπάτλερ με τον Ρικ Ρόμαν Βο ακολουθεί την πεπατημένη μιας τυπικής κατασκοπικής περιπέτειας που χρησιμοποιεί όλα τα κλισέ προκειμένου να βγάλει αγωνία. Ο μονοδιάστατος εδώ και πολλά χρόνια Μπάτλερ κάνει προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τους τελευταίους ρόλους του αλλά δεν τα καταφέρνει.

Ville Σινεμά

el-gr

2023-05-28T07:00:00.0000000Z

2023-05-28T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282501483005835

Documento Media