Documento Media

Ο εγκληματίας Τσακλόγλου και το ΤΕΚΑ

Τζώρτζης Ρούσσος Ο Τζώρτζης Ρούσσος είναι δικηγόρος – δημοσιογράφος

Υπάρχουν εγκληματικές κυβερνητικές παραλείψεις που οδηγούν σε θάνατο. Αυτές βιώνει η Ελλάδα μετά τις 28 Φεβρουαρίου. Ο οικονομικός θάνατος όμως; Ο ενταφιασμός των ονείρων για μια καλή ζωή στα γεράματα; Η κατάρρευση τραπεζών και τιμών μετοχών στα χρηματιστήρια φέρνει στην επιφάνεια όχι εγκληματικές παραλείψεις αλλά εγκληματικές πράξεις των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη – Τσακλόγλου. Οι τρεις αυτοί κυβερνώντες μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ επέβαλαν τον χρηματιστηριακό τζόγο στην επικουρική ασφάλιση από το 2022.

Ο λόγος για το ΤΕΚΑ που λαμβάνει τα χρήματα από τα ασφάλιστρα της επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών και τους επιβάλλει να τα παίξουν στον χρηματιστηριακό τζόγο μικρής, μεσαίας ή μεγάλης επικινδυνότητας. Το αν χαθούν οι δεδουλευμένοι κόποι μιας ζωής δεν αφορά τους τρεις καταστροφείς της επικουρικής ασφάλισης. Τους αρκεί να δώσουν περί τα 2,5 δισ. ευρώ τον χρόνο σε πέντε δέκα δικούς τους ανθρώπους για να τζογάρουν τον μόχθο μιας ζωής.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί σε εννέα πολιτείες των ΗΠΑ βιώνουν τα επέκεινα του «οικονομικού θανάτου» που επέβαλαν οι «επενδύσεις» των ασφαλίστρων τους. Το ίδιο και οι ασφαλισμένοι στο κρατικό συνταξιοδοτικό της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Νότιας Κορέας και στο σουηδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Alecta. Σε έναν κύκλο οικονομικής ζωής 40 ετών ουδείς ξέρει τι του ξημερώνει. Το να περιμένουμε ενσυναίσθηση του δράματος που προκαλούν από πολιτικούς όπως οι Μητσοτάκης – Χατζηδάκης – Τσακλόγλου είναι ουτοπικό. Το να αντιδράσει η κοινωνία;

Doc Κατάρρευση

el-gr

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282003266661736

Documento Media