Documento Media

Το εξώδικο του Παναγιώτη Καμπόσου και η απάντηση του Μάκη Νοδάρου

Eξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση απέστειλε προς το Documento ο γιος του δημάρχου Αργους – Μυκηνών αναφορικά με το δημοσίευμα με τίτλο «Απευθείας αναθέσεις €370.000 στον Καμπόσο»

Την αντίδραση του Παναγιώτη Καμπόσου, υιού του δημάρχου Αργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και διαχειριστή της εταιρείας Congenius Consulting & Systems IKE, προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento για τις απευθείας αναθέσεις που έλαβε η εταιρεία του από διάφορους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι δήμαρχοι των οποίων είναι μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔΠ), στην οποία πρόεδρος είναι ο Δ. Καμπόσος!

Με εξώδικο που έστειλε στην εφημερίδα ο Π. Καμπόσος ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι από το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

«Επιχειρείται να δημιουργηθεί στο αναγνωστικό κοινό η πεπλανημένη εντύπωση ότι παρατύπως αναλαμβάνω τα συγκεκριμένα έργα με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, καθώς τα ποσά τα οποία παρατίθενται υπερβαίνουν τα εκ του νόμου θεσπιζόμενα για τις διαδικασίες της απευθείας ανάθεσης, παραλείποντας να επισημανθεί ότι η διαμόρφωση των συγκεκριμένων ποσών έχει προκύψει κατόπιν συνυπολογισμού ΦΠΑ το οποίο διαμορφώνει την τελική τιμή της ανάθεσης. […]

Επιχειρείται να δημιουργηθεί στο αναγνωστικό κοινό η πεπλανημένη εντύπωση ότι οι συνεργασίες της εταιρείας μας περιορίζονται σε δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ στην πραγματικότητα συνεργαζόμαστε με πλείστους έτερους δήμους ανά την επικράτεια.

Γίνεται προσπάθεια να προσδοθεί αδιαφάνεια στη διαδικασία ανάθεσης έργων, ενώ, ως είναι γνωστό, οι διαδικασίες αυτές, και ειδικότερα το οιοδήποτε στάδιο εκ του οποίου διέρχονται, αναρτώνται στο ΚΗΔΜΗΣ, το οποίο αποτελεί κρατική πλατφόρμα δημοσίας προσβάσεως».

Οπως αναφέρει ο διαχειριστής της Congenius Consulting & Systems IKE: «Η ΠΕΔ Πελοποννήσου απαρτίζεται από, συνολικά, 26 Δήμους, εκ των οποίων η εταιρεία μας έχει παράσχει υπηρεσίες σε, μόλις, πέντε (5), ενώ, μόνο με δύο (2) εξ αυτών έχει υπάρξει επανάληψη στη συνεργασία μας. Αν “λύναμε και δέναμε”, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα είχαμε καταρτίσει πολυάριθμες συμβάσεις, ενδεχομένως και με τους 26 ανήκοντες στην Περιφερειακή Ενωση Δήμους.

Παράλληλα με την κατάρτιση συμβάσεων με τον Δημόσιο Τομέα, η εταιρεία μας έχει καταρτίσει συμβάσεις με πολυάριθμους ιδιωτικούς φορείς, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι διέπεται από την απαιτούμενη επαγγελματική και τεχνική κατάρτιση προκειμένου να διεκπεραιώνει τις αναληφθείσες υποχρεώσεις και η θετική επαγγελματική της σταδιοδρομία οφείλεται στην ύπαρξη της αντίστοιχης αντικειμενικής δυνατότητας.

Οι αναθέσεις, οι οποίες έχουν κατακυρωθεί στην εταιρεία μας (πλην τριών για τις οποίες η χρηματοδότηση προήλθε από ιδίους πόρους των αναθετουσών αρχών), αφορούν την παρ’ ημών παροχή υπηρεσιών, για την οικονομική κάλυψη των οποίων, έχουν εκταμιευτεί ποσά από το “ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ”, το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” του Υπουργείου Εσωτερικών, και το “ΕΣΠΑ”, και όχι από πόρους των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εταιρεία μας, δε, επελέγη, κατ’ επανάληψη, κατόπιν διενέργειας διαδικασίας αποστολής τριών ομοειδών προσφορών σε τρεις διαφορετικές εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης της δικιάς μας), με κριτήριο την οικονομικότερη και πιο συμφέρουσα προσφορά για τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δέον όπως επισημανθεί, ότι οι δράσεις για τις οποίες καταρτίστηκαν οι Συμβάσεις (ΣΧΕΔΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ και ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ) αποτελούν υποχρεωτικές δράσεις των αυτοδιοικητικών οργάνων, οι οποίες απαιτούν εξειδίκευση και συνεργασία περισσότερων ειδικοτήτων μηχανικών και ως εκ του λόγου αυτού, δεδομένης της αδυναμίας των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων να αναλάβουν την διεκπεραίωσή τους, μας ανατέθηκαν».

Ο Π. Καμπόσος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «με βάση τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι ουδεμία περίπτωση αδιαφάνειας, ανομίας ή ανηθικότητας συντρέχει ως προς τη διαδικασία ανάληψης αναθέσεων από την εταιρεία μας, της οποίας η δραστηριότητα και η ευοίωνη επαγγελματική πορεία αποτελεί προϊόν της αφοσίωσής μας και της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της, σε συνδυασμό με τις συμφέρουσες, από οικονομικής απόψεως, υπηρεσίες της».

Doc ...καιμετοννόμο

el-gr

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281865827708264

Documento Media