Documento Media

News

Ντροπή κι αυτή, ρε παιδιά. Στρατηγοί με πλάκα τα γαλόνια και τα παράσημα να έχουν καταντήσει στόχοι παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Και να μη ζητούν εξηγήσεις. Να μη θέλουν να μάθουν ποιος, πώς και γιατί τους ανακήρυξε ύποπτους.

«519c» ο αρειμάνιος Α/ΓΕΕΘΑ. Πηδάει με αλεξίπτωτα, φοβερίζει τους Αγαρηνούς, παρελαύνει ντούρος ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Και κιχ δεν βγάζει όταν αποδεικνύεται ότι τον παρακολουθούσαν για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Για λόγους εθνικής ασφάλειας! Τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας. Αλλά αυτός τσιμουδιά. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη. Ζήτω ο Μητσοτάκης.

Ασχετο. Νοσταλγία για το παλιό τραγούδι του Λοΐζου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου; «Κι αν μασάει σίδερα και κάνει το λιοντάρι, στο τσαρδί του ο Κουταλιανός τρέμει σαν το ψάρι στην κυρά του μπρος, αχ πώς τη φοβάται ο φτωχός Κουταλιανός».

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Ο Χατζηδάκης, που δεν βάζει γλώσσα μέσα και έχει επιδοθεί σε ύμνους για τον αρχηγό των υποκλοπών που τον παρακολουθούσε. Ο Μητσοτάκης τον έφτυσε κι αυτός διατείνεται ότι ήταν μια ψιχάλα.

Σύνδρομο της Στοκχόλμης; Φόβος για όσα περιέχει η αναφορά της παρακολούθησης; Πολιτικός μαζοχισμός; Ή τάτσι μίτσι κότσι, τα μοιράζουμε και ησυχάζουμε;

Τρέχα γύρευε άμα ψάχνεις στο σκοτάδι των κοριών να βρεις την αλήθεια. Ποιος ποιον κρατάει κι από πού. Από την τσέπη ή από κάπου αλλού; Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πάντως ισχύει συχνά η παλιά συνταγή των αστυνομικών μυθιστορημάτων: ακολούθα το χρήμα.

Ας το δούμε λίγο σοβαρά όμως. Ρυπαρά δίκτυα παρακολουθούσαν για δύο χρόνια την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι βόμβα εθνικής ανασφάλειας. Ποιος τους παρακολουθούσε; Ποιο είναι το ρυπαρό δίκτυο;

Για ποιον δούλευε; Σε ποιους πουλούσε πληροφορίες μεγάλης σημασίας για την άμυνα της χώρας;

Μέχρι κι ο Βενιζέλος το σημείωσε. Ο πρωθυπουργός χρωστάει εξηγήσεις για την παρακολούθηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Κι αν δεν τις δώσει και δεν είναι επαρκείς… βραχιολάκι. Με την εθνική ασφάλεια δεν δικαιούται να παίζει κανείς.

Μητσοτάκη, Μητσοτάκη, πώς σου πάει το βραχιολάκι. Το φαντάζεστε;

Doc | Finale

el-gr

2023-01-29T08:00:00.0000000Z

2023-01-29T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282342568977309

Documento Media