Documento Media

Υπεράνω όλων το συμφέρον

Είναι προφανές πως δεν περίμενε κανείς από δύο πρώην να ρίξουν τον νυν, παρότι ο προκάτοχος του Κυρ. Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως δεν ορρωδεί προ ουδενός εάν πρόκειται για τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Εν προκειμένω φαίνεται πως στο ζύγι του βαραίνει περισσότερο ο έλεγχος καταστάσεων και προσώπων, όπως στη Μεσσηνία και τη λοιπή Πελοπόννησο, παρά να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Προφανώς επίσης στη βολική για τον Μητσοτάκη απόφαση βάρυναν και τα συμπλέγματα του Μεσσήνιου πολιτικού που έχει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη, ο Κ. Καραμανλής επιδόθηκε σε ένα σπορ στο οποίο διακρίνεται επί 15ετίας. Η «σιωπή» του από τη στιγμή που παρέδωσε την εξουσία το 2009 είναι παροιμιώδης και δεν είναι τυχαίο που έχει παρέμβει στα δημόσια πράγματα ελάχιστες φορές. Για τους «ερμηνευτές» του αυτή η σιωπή, όπως και η προχθεσινή απουσία από την ψηφοφορία της Βουλής, είναι γεμάτες νόημα. Στην πράξη ωστόσο η σιωπηρή απουσία του είναι… χρυσός για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Από κοντά και «γαλάζια» πρόσωπα που το προηγούμενο διάστημα είχαν σπεύσει να εμφανίσουν εαυτούς ως ευαίσθητους δημοκράτες. Ο Κώστας

Τζαβάρας, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσαν δημόσια ένα λόγο που υπονοούσε πως είναι ικανοί να βάλουν επάνω από το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον αυτό της χώρας και τον σεβασμό στο κράτος δικαίου.

Κούφια λόγια. Τόσο από τους πρώην πρωθυπουργούς όσο και από τους βουλευτές. Απαντες φρόντισαν την Παρασκευή να ξεκαθαρίσουν στους πολίτες πως μπορεί να μιλούν περί δημοκρατίας, θεσμών και διαφάνειας, όμως όταν πρέπει να περάσουν στην πράξη το θεωρούν –καταπώς φαίνεται– αδιανόητο.

Doc | Εκτροπή&εκφυλισμός

el-gr

2023-01-29T08:00:00.0000000Z

2023-01-29T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281706913817501

Documento Media