Documento Media

Προβάλλονταιακόμη... Bones and all ✭✭½

Guillermo del Toro’s Pinocchio ✭✭✭

Animation, μεξικανοαμερικανικής συμπαραγωγής 2022 (114΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Μαρκ Γκούσταφσον

WHAT’S UP, DOC? Στη φασιστική Ιταλία της δεκαετίας του 1930 ο μαραγκός Τζεπέτο πενθεί για την απώλεια του μονάκριβου γιου του. Σε μια βραδιά απελπισίας φτιάχνει μια ξύλινη μαριονέτα, η οποία το επόμενο πρωί αποκτά ζωή.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΊΑ: Μπορεί ο μύθος του Πινόκιο να είναι χιλιοειπωμένος, αλλά η φαντασία του Μεξικανού παραμυθά έχει τον τρόπο να ανανεώσει το ενδιαφέρον μας για τον ήρωα του Κολόντι και να χρησιμεύσει ως πολιτική αναφορά ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.

Δραματική, διεθνούς συμπαραγωγής 2022 (130΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Λούκα Γκουαντανίνο ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΥΝ: Τίμοθι Σαλαμέ, Τέιλορ Ράσελ, Μαρκ Ράιλανς κ.ά.

WHAT’S UP, DOC? Η Μάρεν και ο Λι συναντιούνται τυχαία όταν η πρώτη αναζητά τα ίχνη της εξαφανισμένης μητέρας της. Τους δύο νέους συνδέει ένα τρομακτικό μυστικό: είναι και οι δύο κανίβαλοι!

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΊΑ: Στο ιδιοσυγκρασιακό road movie που συνδέει το love story των δύο νέων με τον μεταφυσικό σπλάτερ τρόμο η παρακμή και η εγκατάλειψη τονίζονται με κάθε τρόπο, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι έχει χημεία, το ταίριασμα όμως του κανιβαλισμού με το ρομάντζο δεν είναι πειστικό.

Παράξενος κόσμος (Strange world) ✭✭

Animation, αμερικανικής παραγωγής 2022 (97΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ντον Χολ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΥΝ: Γου Ρενλίν, Χάι-Κινγκ, Γιανγκ Γκουανγκρούι

WHAT’S UP, DOC? Στη μυθική χώρα της Αβαλόνια τρεις γενιές της οικογένειας Κλέιντ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν την εξολοθρευτική μανία απόκοσμων πλασμάτων που απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή το οικοσύστημα.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΊΑ: Διαθέτει ακατάπαυστη δράση και οπτική μεγαλοπρέπεια, ενώ ο πλανήτης που έχει σχεδιαστεί θυμίζει τον πλανήτη Πανδώρα στο «Avatar» του Κάμερον. Η δράση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων ακολουθείται η πεπατημένη των κλισέ και του διδακτισμού.

Το λευκό περιστέρι The white dove/Holubice (-)

Δραματική, τσεχοσλοβακικής παραγωγής 1960 (78΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Φράντισεκ Βλάτσιλ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΥΝ: Κατερίνα Ιρμανόβοβα, Κάρελ Σμίτσεκ, Βιάτσελαβ Ιρμάνοφ

WHAT’S UP, DOC? Ενα ταχυδρομικό περιστέρι που πηγαίνει προς τη Γερμανία χάνει τον δρόμο του όταν ένα αγόρι στην Πράγα το πυροβολεί.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΊΑ: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βλάτσιλ άνοιξε τον δρόμο στο νέο κύμα των Τσεχοσλοβάκων κινηματογραφιστών. Σύμφωνα με τον Αμερικανό κριτικό Ντένις Σουάρτζ, «το ντεμπούτο του ταλαντούχου Τσέχου σκηνοθέτη είναι μια ποιοτική, αργή σε ρυθμό, λυρική, πειραματική ταινία που εξελίσσεται σαν μύθος και κινηματογραφείται σε εκπληκτικό ασπρόμαυρο».

Ville | Σινεμά

el-gr

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282604561857395

Documento Media