Documento Media

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Silicon Valley της Ευρώπης…»

Στις μεγάλες ευκαιρίες που έχει μπροστά της η Ελλάδα και τις μεγάλες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί αναφέρθηκε ο επικεφαλής της SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας Ανδρέας Ξηρόκωστας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Transform Tomorrow, Today» της εταιρείας.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει τεράστια ευκαιρία να γίνει μια μικρή Silicon Valley της Ευρώπης, αλλά η πρόκληση είναι να αξιοποιηθούν σωστά τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και το πρόγραμμα να μην έχει την τύχη προηγούμενων ανάλογων προγραμμάτων.

Σημείωσε μάλιστα ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα της τεχνολογίας (κάτι που αποτελεί και πανευρωπαϊκό πρόβλημα) και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη επανεξέτασης όλου του επιχειρηματικού μοντέλου στις επιχειρήσεις.

Επίσης αποκάλυψε πως η SAP γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της και τόνισε πως παραμένει αισιόδοξος παρότι λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα απρόβλεπτες εξελίξεις τα τελευταία χρόνια με τις αλλεπάλληλες κρίσεις, ενώ χαρακτήρισε «θεσμικό» τον ρόλο της SAP, η οποία στηρίζει αποτελεσματικά τις προσπάθειες των πελατών-συνεργατών της στην πορεία προς την «έξυπνη» επιχείρηση.

Τέλος, δήλωσε πως η ίδια η SAP διπλασίασε τα μεγέθη της στην Ελλάδα και χαρακτήρισε πρόκληση για την εταιρεία την ταχύτερη δυνατή μεταφορά των πελατών της στο cloud.

Κλειδί η σωστή αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Doc | Techfinance

el-gr

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282145000356723

Documento Media