Documento Media

Μασάνε και παραμασάνε όπως όλοι οι ψευτόμαγκες

Του Βαγγέλη Δεληπέτρου

Οσο ζόριζαν τα πράγματα για τον Τραμπ τόσο αυτός παρίστανε τον μάγκα και έριχνε… γαλλικά στον Μπάιντεν, στα ΜΜΕ που του ασκούσαν κριτική και σε όποιον Δημοκρατικό συναντούσε. Μέχρι και την… τρύπα του γκολφ έπιασε κάποια στιγμή στο στόμα του, μήπως κι έτσι καταφέρει να ξορκίσει την ήττα που ερχόταν.

Δεν γνωρίζω εάν οι σύμβουλοι επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι παραπαίδια του Τραμπ, αλλά με τις πράξεις τους δείχνουν ότι πολύ θα ήθελαν να είναι, όπως και ο επικεφαλής τους άλλωστε: αδιαφορούν για κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας και επιχαίρουν –όπως ο Νέρωνας όταν έβλεπε την καιόμενη Ρώμη– για τους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις και την ανημπόρια των πληβείων.

Βλέποντας λοιπόν τα αδιέξοδα να πληθαίνουν και αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία τους να μιλήσουν πολιτικά για όσα γίνονται αλλά και για όσα θα συμβούν με την πολιτική που ακολουθούν, ενορχηστρώνουν, όπως κάνουν τριάμισι χρόνια τώρα, τις μισές αλήθειες και τα ολόκληρα ψέματα που σπρώχνουν στα πετσωμένα ΜΜΕ, αλλά προσπαθούν να αλλάξουν και το πρόσωπο του αρχηγού τους, θεωρώντας ότι η πολιτικοϊδεολογική πάλη είναι κλοτσοπατινάδα στην Ομόνοια και ότι εάν ο Μητσοτάκης μας κάνει «μπου», θα τρομάξουμε.

Βάζουν λοιπόν τον Μητσοτάκη να προσπαθήσει να κάνει κι αυτός το αλάνι και τον μάγκα, λες και το Κολλέγιο, το Χάρβαρντ και οι επαφές με τον Χριστοφοράκο και τους τραπεζίτες που τον γαλούχησαν είναι τα Βούρλα της δεκαετίας του ’30 ή η Ακτή Τζελέπη της δεκαετίας του ’50.

Και επειδή λοιπόν δεν είναι και επειδή άλλο είναι οι μπανιέρες και άλλο οι πλαφονιέρες, το σκηνικό που έστησαν οι Βλαστάρηδες και οι Σκέρτσοι (που η μεγαλύτερη μαγκιά που έχουν κάνει είναι ότι έφαγαν εκμέκ κανταΐφι με παγωτό στη Χαρά στα Πατήσια) με τον πρωθυπουργό να δηλώνει μάγκικα – λέμε τώρα– ότι «δεν μασάει» και να καλεί την αντιπολίτευση «να πάρει το κουβαδάκι της και να πάει σε άλλη παραλία» δεν είναι παρά σκηνή βγαλμένη από τις άθλιες βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ’80.

Με άλλα λόγια, μασάνε κανονικότατα! Και αυτό φαίνεται όταν δεν ξέρουν τι να πουν για τις υποκλοπές, όταν οχυρώνονται πίσω από τον ένστολο τραμπουκισμό και όταν τους πιάνει τεταρταίος πυρετός μόλις δουν μερικά τρικάκια ή δυο πακέτα μακαρόνια στον δρόμο.

Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η ψευτομαγκιά δεν έχει πέραση έξω από τα σαλόνια των ξεβλαχεμένων και οι ψευτόμαγκες κόβουν λάσπη μόλις δουν πραγματικούς ανθρώπους να βγαίνουν στον δρόμο και να μιλάνε για τις ανάγκες τους χωρίς φιοριτούρες.

Doc | Θέσεις

el-gr

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281964611730291

Documento Media