Documento Media

Τρία χρόνια από ανακρίτρια σε ανακρίτρια δικογραφία με «κρυφή» πολιτική αγωγή τον Μιχαλολιάκο

Με τις ευλογίες της Δικαιοσύνης ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση φιρερίσκος κυνηγά να αποδείξει ότι υπήρξε θύμα

Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα

Με την προσθήκη μίας δίωξης έκλεισε η ανακριτική διαδικασία που αφορά τους δύο διωκόμενους για εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Εν συντομία

Μια δικογραφία που επί τρία χρόνια βρισκόταν στο στάδιο της ανάκρισης και γινόταν μπαλάκι μεταξύ ανακριτών, δύο κατηγορούμενοι για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης με ελλιπή στοιχεία και ο… πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος να δηλώνει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας!

Γιατί ενδιαφέρει

Το βαθύ παρακράτος της ακροδεξιάς στον ρόλο «ρυθμιστή» εκκρεμών ποινικών υποθέσεων παρά την πρωτόδικη καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την αναγνώρισή της από την ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματικής οργάνωσης. Το σαθρό κατηγορητήριο και η αποσιώπηση στους εμπλεκόμενους της παράστασης του φιρερίσκου της ΧΑ προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ετοιμος για νέο εμφύλιο που «από τη μία πλευρά θα είναι οι εθνικιστές και από την άλλη οι αναρχικοί και οι μετανάστες» δήλωνε λίγο μετά την εκλογή της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο σε συνέντευξή του στον Βρετανό δημοσιογράφο Πολ Μέισον ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Παναγιώταρος.

Η δήλωση αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς ανέκαθεν η πρόθεση του ναζιστικού μορφώματος ήταν να προκαλέσει έναν εμφύλιο πόλεμο χαμηλής έντασης, να δημιουργήσει έναν υποτιθέμενο εχθρό, να τον βαφτίσει τρομοκράτη και να οδηγήσει στην επέμβαση από το βαθύ ακροδεξιό παρακράτος, δημιουργώντας έτσι μια ιδιότυπη δικτατορία, ακολουθώντας πιστά τη στρατηγική της ιταλικής ακροδεξιάς της δεκαετίας του 1970. Ακριβώς γι’ αυτό οι χρυσαυγίτες προτιμούσαν και προτιμούν πάντα τον ένα και μεγάλο παρά τους πολλούς και μικρούς εχθρούς.

Με τα παραπάνω μπορεί κάπως να εξηγηθεί η παράλογη υπόθεση των δύο διωκόμενων για επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019 και μόλις λίγες μέρες πριν από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, τρία ολόκληρα χρόνια μετά, έκλεισε η διαδικασία της ανάκρισης, αφού πρώτα προστέθηκε ακόμη μία δίωξη σε βάρος τους. Οι δύο άντρες, ηλικίας 38 και 39 ετών σήμερα, αρχικά κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής που έλαβαν χώρα στην Αθήνα τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2019, ενώ με τη συμπληρωματική δίωξη προστέθηκε στη δικογραφία και η επίθεση στα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στον Ασπρόπυργο τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

Κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση στην οποία αποδίδουν ενέργειες με τη συμμετοχή ακόμη «εννέα άγνωστων στην ανάκριση προσώπων», με χρόνο δράσης από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2019 και στόχο χώρους και μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές η οργάνωση αυτή ονομάζεται «Ταξιαρχία» και, όπως έχουν αποφανθεί, είχε πανομοιότυπο τρόπο

Doc | Διευκολύνσεις

el-gr

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281883007351667

Documento Media