Documento Media

Παρακολουθούσε τον αρχηγό της αστυνομίας, εισαγγελείς και υπουργούς Κώστας Βαξεβάνης

Βόμβα στους αρμούς της εξουσίας βάζει η νέα λίστα με τους παρακολουθούμενους από το Predator με εντολή Μητσοτάκη

Ηδημοσίευση της τρίτης λίστας με τα πρόσωπα που παρακολουθούσε το σύστημα Predator γίνεται σε μια περίοδο που η πλειονότητα της κοινωνίας πλέον είναι πεισμένη ότι με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου η ΕΥΠ και το δίκτυο που χειριζόταν το κακόβουλο λογισμικό συγκέντρωναν πληροφορίες για χρήση από τον πρωθυπουργό. Η χρήση του ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία. Τα δε παρακολουθούμενα πρόσωπα επεκτείνονται στο σύνολο των θεσμών της εξουσίας. Το παρακράτος είχε σφραγίσει κάθε αρμό της εξουσίας και ήλεγχε τα πρόσωπα και τις επιλογές τους, ενώ γνώριζε κρίσιμα μυστικά που μπορούσαν να οδηγήσουν σε χειραγώγηση. Είναι συγκλονιστικό ότι το Predator έχει υπό παρακολούθηση τον ίδιο τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη (εδώ και σχεδόν τρεις μήνες γεν. γραμματέας του ΥΠΡΟΠΟ. Η παρακολούθηση της αστυνομίας συμπληρώνεται με την επιτήρηση από το Predator της αντιστρατήγου Πηνελόπης Μηνιάτη, η οποία ηγείται των εγκληματολογικών ερευνών. Τους ακούει, τους κατασκοπεύει και αποθηκεύει κρίσιμες πληροφορίες; Γιατί; Γιατί δεν είναι υπό παρακολούθηση οι εγκληματίες αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας και τα στελέχη της; Η αθώα εξήγηση είναι ότι το καθεστώς νιώθει ανασφάλεια και θέλει να έχει πληροφορίες και προβάδισμα. Επειδή όμως έχει περάσει καιρός από τη δημοσίευση της πρώτης λίστας από το Documento έχουν πλέον αποκαλυφθεί πράγματα που φωτίζουν την πιο σκοτεινή και καθόλου αθώα πλευρά. Φαίνεται ότι το δίκτυο Predator (όπως και ο πρόγονός του, το Pegasus) δημιουργήθηκε κατά τα πρότυπα της Unit 81, των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Στόχο είχε να συγκεντρώνει στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εκβιασμούς και χειρισμό των στόχων.

Παρακολουθούμενη και η εισαγγελέας της ΕΥΠ

Στη νέα λίστα φιγουράρει το όνομα της ίδιας της εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου. Δηλαδή το λογισμικό της ΕΥΠ παρακολουθεί την εισαγγελέα. Και τι κάνει αυτή η εισαγγελέας; Υπογράφει αφειδώς διατάξεις παρακολούθησης χωρίς να ελέγχει τη νομιμότητά τους. Μάλλον γνωρίζοντας ότι η δικαιολογία παρακολούθησης είναι προσχηματική και παράνομη.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, είναι τέτοια η ζέση της κ. Βλάχου, που υπογράφει προκαταβολικά διατάξεις παρακολούθησης γιατί πρόκειται να φύγει διακοπές. Στην περίπτωση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη ενώ η παρακολούθησή του λήγει σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη την 1η Αυγούστου 2020, γίνεται ανανέωση στις 13 Ιουλίου. Ο λόγος είναι ότι η κ. Βλάχου θα έφευγε διακοπές. Ο νόμος προβλέπει ότι η ανανέωση μιας παρακολούθησης γίνεται δύο μέρες προτού λήξει η προηγούμενη και με έκθεση που δικαιολογεί εμπεριστατωμένα γιατί πρέπει να επαναληφθεί. Η κ. Βλάχου όμως υπογράφει χύμα, από πριν και χωρίς να υπάρχει η σχετική έκθεση. Τι την οδηγεί σε τέτοια νομική εκτροπή και αυθαιρεσία; Τι την αναγκάζει να συμπεριφέρεται όχι ως προστάτης των δικαιωμάτων του πολίτη αλλά σαν υπάλληλος της ΕΥΠ; Ισως η απάντηση βρίσκεται στην είδηση ότι ήταν και η ίδια υπό παρακολούθηση.

Η παρακολούθηση του Ανδρέα Λοβέρδου παγιώνει πλέον την εκτίμηση ότι ο Μητσοτάκης ήθελε να γνωρίζει όσα γίνονταν στο ΚΙΝΑΛ και να κατευθύνει τις εξελίξεις σε έναν πολιτικό χώρο τον οποίο ήθελε δορυφόρο του.

Στη νέα λίστα Predator φιγουράρει το όνομα του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυ

Φαίνεται ότι το δίκτυο Predator δημιουργήθηκε με στόχο να συγκεντρώνει στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εκβιασμούς και χειρισμό των στόχων

λωνάκη αλλά και της συζύγου του, δημοσιογράφου – τηλεκριτικού Τίνας Μεσσαροπούλου. Το ζεύγος Μυλωνάκη προστίθεται έτσι στον κατάλογο των κυβερνητικών παραγόντων που παρακολουθούνται στενά και οικογενειακώς.

Χρήσιμοι εισαγγελείς, πρωτοκλασάτοι υπουργοί

Σε παρακολούθηση είναι και ο ισχυρός εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Χρήστος Μπαρδάκης. Η εισαγγελία του χειρίστηκε τις υποθέσεις του Αδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου σε σχέση με τη Novartis και κατέληξε πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς των υπουργών ήταν υπαρκτά μεν, αδιευκρίνιστα δε. Πώς έγινε αυτό; Πώς οι εισαγγελείς μιας τέτοιας εισαγγελίας προσέφεραν χέρι αθώωσης σε εξόφθαλμες περιπτώσεις ύπαρξης χρήματος σε λογαριασμούς; Γιατί δεν ξανάνοιξαν τις υποθέσεις όταν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμά του προσέφερε νέα στοιχεία και χαρακτήρισε αξιόπιστους τους προστατευόμενους μάρτυρες και αληθή όσα είχαν καταθέσει για τον Γεωργιάδη, τον Αβραμόπουλο και τους λοιπούς;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρακολούθηση του παρουσιαστή της trash tv Μένιου Φουρθιώτη αλλά και του ευρύτερου κύκλου του. Ο ίδιος ο Φουρθιώτης δημοσιοποιώντας μηνύματα που αντάλλασσε με υπουργούς της κυβέρνησης, τα οποία αποδείκνυαν τη στενή σχέση τους (χαρακτηριστικά είναι αυτά με τον Γιώργο Γεραπετρίτη), είχε ανοίξει τον κύκλο των εκβιασμών στην κυβέρνηση. Η παρακολούθηση του Φουρθιώτη και των στενών φίλων του φαίνεται πως εντάσσεται σε αυτό τον κύκλο. Κατά καιρούς άλλωστε έμπαινε και έβγαινε από τη φυλακή σαν να βρισκόταν σε μια συνεχή διαπραγμάτευση με τους «έξω» στους οποίους έστελνε μηνύματα.

Για τραγική ειρωνεία, υπό παρακολούθηση είναι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος από την αποκάλυψη ακόμη των υποκλοπών υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν. Εχει σημασία πως όταν ενημερώσαμε τον κ. Οικονόμου ότι είναι στη λίστα Predator είπε απλώς ότι δεν θέλει να σχολιάσει. Ούτε μύθευμα το βρήκε ούτε ψέμα. Οπως άλλωστε και η πλειοψηφία πλέον των στελεχών της ΝΔ.

Η λίστα Predator δεν πιστοποιεί μόνο ένα έγκλημα παρακολουθήσεων, αλλά αποτελεί ένα χάρτη στον οποίο κατά πάσα πιθανότητα καταγράφεται ένα πλέγμα ανθρώπων που ήταν ή επρόκειτο να εκτεθούν σε εκβιασμό. Απαιτείται ένας εισαγγελέας να ερευνήσει αυτή την πλευρά που οδηγεί σε αλλοίωση της δημοκρατίας.

Doc | Mitsotakisgate

el-gr

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

2022-11-27T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281539409967987

Documento Media