Documento Media

Το ντέρμπι κρίνει πιο πολλά για τον ΠΑΟΚ

Ο παλαίμαχος φορ δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την εικόνα του ΠΑΟΚ, ενώ εκτιμά πως το παιχνίδι της Τούμπας θα δείξει μέχρι πού μπορεί να «βλέπει» φέτος ο Παναθηναϊκός

Συνέντευξη στον Σάββα Λιβάνιο

ΟΠαναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο πρωτάθλημα, έκανε το πέντε στα πέντε και οδηγεί την κούρσα χωρίς απώλειες. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν τέσσερα «τρίποντα» στη Λεωφόρο με αντιπάλους τον Ιωνικό, τον Λεβαδειακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα και μόλις ένα εκτός, με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, και σήμερα δοκιμάζονται στην Τούμπα με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ.

«Ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα δείχνει να είναι ομάδα που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει συμπαγές σύνολο και ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Ωστόσο είχε σχετικά εύκολο πρόγραμμα και από το παιχνίδι της Τούμπας θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι μπορεί να πετύχει φέτος. Είναι το πρώτο σοβαρό τεστ για το “τριφύλλι”» δήλωσε στο Documento o παλαίμαχος επιθετικός Χρήστος Δημόπουλος, που φόρεσε τη φανέλα και των δύο σημερινών αντιπάλων στο ντέρμπι κορυφής. Για τον «φονιά» ο Παναθηναϊκός «είναι μια ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ και δύσκολα σκοράρει, αλλά και το 1-0 δίνει τρεις βαθμούς».

Το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής είναι ματς-κλειδί μόνο για την πορεία του «τριφυλλιού»;

Οχι, φυσικά. Και για τον ΠΑΟΚ είναι ματς-κλειδί. Ο «δικέφαλος» πέρυσι δεν τα κατάφερε και φέτος πάλι χλωμό τον βλέπω. Κι αυτό φάνηκε και από τον αποκλεισμό του από τη Λέφσκι το καλοκαίρι. Εκτιμώ λοιπόν πως ούτε στην τρέχουσα σεζόν θα πετύχει κάτι. Μπορεί όμως να νικήσει τον Παναθηναϊκό και να με διαψεύσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Γιατί είσαι απαισιόδοξος για την παρουσία του ΠΑΟΚ;

Δεν έχει έναν παίκτη στην επίθεση με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Και απορώ με τους υπεύθυνους του συλλόγου. Δεν το βλέπουν ότι λείπει ο σέντερ φορ με το εύκολο γκολ; Ομάδα που δεν σκοράρει δεν πάει πουθενά.

«Δεν το βλέπουν στον ΠΑΟΚ ότι λείπει ο σέντερ φορ; Η ομάδα “φωνάζει” ότι θέλει έναν γκολτζή. Χωρίς το εύκολο γκολ δεν πας πουθενά»

Μεταγραφές έκανε πάντως ο ΠΑΟΚ…

Ναι, πήρε τερματοφύλακα, απέκτησε μπακ και χαφ, ανανέωσε και το συμβόλαιο του Αουγκούστο, αλλά δεν έχει σκόρερ στο ρόστερ του. Χωρίς γκολ νίκες δεν έρχονται. Στο Ηράκλειο δεν κατάφερε να κάνει το 2-0, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, και στις καθυστερήσεις έπεσε «ξερός». Η ομάδα «φωνάζει» ότι θέλει έναν γκολτζή.

Εκτιμάς ότι δεν έγινε σωστός μεταγραφικός σχεδιασμός;

Χωρίς να ξέρω τι γίνεται μες στην ομάδα, διαβλέπω μια γκρίνια μεταξύ του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Ο καθένας πρέπει να κάνει του κεφαλιού του. Αλλιώς θα είχαν συνεννοηθεί και θα είχαν αποκτήσει έναν σκόρερ. Εδωσαν 1 εκατ. ευρώ και ανανέωσαν το συμβόλαιο του Αουγκούστο. Ας έδιναν άλλο ένα 1 εκατ. ευρώ και να έπαιρναν έναν φορ που θα τους έκανε 15-20 γκολ.

Τι περιμένεις φέτος από τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας;

Τον φοβάμαι φέτος τον ΠΑΟΚ για τα χειρότερα. Το ρόστερ του έχει ελλείψεις. Πόσα γκολ να του βάλει ο Κούρτιτς που είναι χαφ;

Είναι «όπλο» για τον «δικέφαλο» η παρουσία Λουτσέσκου στον πάγκο;

Πόσο θα βοηθήσει ο κόουτς την ομάδα με τους παίκτες που έχει; Οταν έρθουν οι γκέλες θα αρχίσει και η γκρίνια.

Περιμένεις εκπλήξεις από τους προπονητές στο ντέρμπι;

Ο Παναθηναϊκός δεν αλλάζει. Ο αντίπαλος ξέρει πώς παίζει, αλλά δεν είναι εύκολο να τον καταβάλει. Για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι κρίνει περισσότερα και δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Λουτσέσκου.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είναι ομάδα του προπονητή του;

Ο Γιοβάνοβιτς έχει δώσει ταυτότητα στους «πράσινους», αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα του προπονητή του. Ή καλύτερα δεν είναι ομάδα μόνο του προπονητή του. Και ο Αλαφούζος έδωσε χρήματα και ενισχύθηκε το ρόστερ και οι φίλαθλοι είναι κοντά στους παίκτες, ενώ η Λεωφόρος είναι έδρα, σε αντίθεση με το ΟΑΚΑ. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είδε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο και αποφάσισε να ανεβάσει το μπάτζετ και να κάνει δαπανηρές μεταγραφές. Εδωσε για παράδειγμα 3 εκατ. ευρώ να αγοράσει σέντερ φορ, τον Σπόραρ.

Τι έχει κάνει τη διαφορά φέτος στον Παναθηναϊκό;

Και οι έντεκα παίκτες παίζουν για την ομάδα. Προσπαθούν και δίνουν αυτό που μπορούν. Για τον Παναθηναϊκό είναι επίσης θετικό ότι σκοράρουν τόσο τα χαφ όσο και οι αμυντικοί του.

Αϊτόρ – Παλάσιος είναι αυτό που λέμε «αχτύπητο» δίδυμο;

Μου αρέσουν και οι δύο, θα πω ότι είναι παικταράδες για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αϊτόρ τα έχει όλα ως επιθετικός: σκοράρει, είναι ομαδικός, έχει εξαιρετικά χτυπήματα στα στημένα και τρέχει και στα 90 λεπτά του αγώνα. Ο Παλάσιος συνεχίζει την περσινή εξαιρετική χρονιά που έκανε. Εχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και έχει πολλά ακόμη να δώσει.

Ο Σπόραρ είναι ο φορ που έλειπε από το «τριφύλλι»;

Θέλει δουλειά ο Σλοβένος. Αποκτήθηκε με πολλά λεφτά και πρέπει να έχει συχνή επαφή με τα δίκτυα.

Ο Παναθηναϊκός υστερεί σε ποιότητα στα χαφ;

Θα βρει την άκρη και την κατάλληλη «χημεία» ο Γιοβάνοβιτς. Η ουσία είναι ότι η ομάδα δύσκολα δέχεται γκολ, ενώ σκοράρει τουλάχιστον ένα σε κάθε παιχνίδι.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος έπειτα από 13 χρόνια;

Κανένας δεν το ξέρει αυτό, θα κριθεί στη διάρκεια της σεζόν. Τώρα άλλωστε αρχίζουν τα δύσκολα. Εκτιμώ πως επειδή οι «μικροί» έχουν περιορισμένες δυνατότητες ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι. Αν ο Παναθηναϊκός περάσει από την Τούμπα, θα κάνει άλλο ένα βήμα προς την υλοποίηση του στόχου του, ο δρόμος θα είναι όμως μακρύς και δύσκολος. Με μια δυο γκέλες θα μαζευτεί η διαφορά που έχει από τους διώκτες του.

Ξεκάθαρα το φετινό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό σε επίπεδο κορυφής.

Αυτό βλέπουμε τουλάχιστον στο ξεκίνημά του. Ο Παναθηναϊκός θα δείξει τι μπορεί να πετύχει με την απόδοσή του και τα αποτελέσματα που θα πάρει στα ντέρμπι. Οσο μαζεύει βαθμούς χτίζει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία πρωταθλητισμού. Θα είναι πάντως δύσκολο μέχρι το τέλος. Στην Τούμπα τον βολεύει και η ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός έχει γεμάτο ρόστερ με ποιοτικούς και πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, ωστόσο πρέπει να δούμε πότε θα γίνει ομάδα. Ο Αρης ήταν πιο έτοιμος και τον νίκησε δίκαια. Για την ΑΕΚ είναι μεγάλη υπόθεση το νέο της γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ έχασε αρκετούς βαθμούς από «μικρομεσαίες» ομάδες. Αυτά τα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια θα τα κερδίζει ακόμη και όταν δεν παίζει καλά.

Η Σούπερ Λίγκα είναι το πρωτάθλημα της γκρίνιας. Δεν σταματάνε οι φωνές των παραγόντων.

Φέτος ξεπέρασαν και τον εαυτό τους. Φωνάζουν και διαμαρτύρονται ακόμη και όταν κερδίζουν. Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτό το θέμα. Με το VAR πλέον δεν μπορούν να γίνουν σοβαρά διαιτητικά λάθη, δεν μπορούν να αλλοιωθούν αποτελέσματα αγώνων. Οι παράγοντες φωνάζουν για να καλύψουν τα δικά τους λάθη, τις δικές τους παραλείψεις.

Doc | Πρόσωπο

el-gr

2022-10-02T07:00:00.0000000Z

2022-10-02T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282398403298721

Documento Media