Documento Media

Ο Καρατζαφέρης, ο Μακρόν και ο Αδωνης

Θα μου επιτρέψετε σήμερα να σας ενημερώσω για ένα καυτό θέμα αλλά να μην υπεισέλθω σε λεπτομέρειες όσων γνωρίζω γιατί τα πράγματα είναι κάπως επικίνδυνα. Δεν θέλω να κατηγορηθώ για διατάραξη των σχέσεων Ελλάδας – Γαλλίας και κυρίως των σχέσεων Μητσοτάκη – Μακρόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γοητεύεται να ακούει ότι μοιάζει με τον πρόεδρο Μακρόν. Αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι, καθότι μου το εκμυστηρεύτηκε φίλη η οποία ήταν παρούσα όταν η κ. Μητσοτάκη Μαρέβα, το γένος Γκραμπόφσκι, πρότεινε στον σύζυγό της να πλασάρει αντί των ευτελών πλέον «Μωυσής» και «τσιτάχ» το πιο ευρωπαϊκό «ο Ελληνας Μακρόν». Εκτοτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει αντιγράψει το στιλ Μακρόν και κυρίως εκείνη την υπερέκταση του πιγουνιού, χαρακτηριστικό που είχαν λίγο πολύ όλοι οι Γάλλοι πρόεδροι ως συνεχιστές της παράδοσης του Ναπολέοντα, αλλά στον Μητσοτάκη μοιάζει λίγο σαν να έχει μόλις βγει από τον οδοντίατρο και δεν έχει περάσει η επήρεια της ένεσης. Εν πάση περιπτώσει, ο δικός μας πρωθυπουργός έχει ταυτιστεί μέσα του με τον Μακρόν και κάνει τα πάντα για να δείχνει ότι τον θαυμάζει.

Δεν γνωρίζω αν αυτός είναι ο λόγος που ετοιμάζεται να παραγγείλει και την τέταρτη φρεγάτα τύπου Belharra στη Γαλλία με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά στο ελληνικό Πεντάγωνο σχολιάζουν έντονα τη βιασύνη με τα εξοπλιστικά, όπως σας είχα ενημερώσει και την προηγούμενη βδομάδα. Θα μου πείτε, μπορεί ο Μητσοτάκης να θέλει να δείξει την αποφασιστική του απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, όπως έκαναν στο παρελθόν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου.Η σπουδή όμως που επιδεικνύει έχει και κινδύνους.

Ο κίνδυνος στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Αμερικανοί. Να σας θυμίσω ότι φέτος τον Αύγουστο, όταν έκανε έρευνα στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, το FBI κατάσχεσε φακέλους που διατηρούσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και είχαν τίτλο «Η σεξουαλική ζωή του Μακρόν». Για κάποιο λόγο ο Τραμπ όχι μόνο είχε αρχείο, αλλά εκμυστηρευόταν σε συζητήσεις λεπτομέρειες από τη σεξουαλική ζωή του Μακρόν, την οποία όπως έλεγε γνώριζε καλά.

Να σας θυμίσω επίσης ότι από το 2017 ο Μακρόν αναγκάζεται να απαντά σε δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, τα οποία τον θέλουν άλλοτε να ανήκει σε ένα «πλούσιο λόμπι ομοφυλοφίλων» και άλλοτε να έχει κρυφή σχέση με τον ιδιοκτήτη του Radio France Ματιέ Γκαλέ. Τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα εμφάνισαν τον Γάλλο πρόεδρο να έχει σχέση με τον σωματοφύλακά του Αλεξάντρ Μπεναλά. Συνέδεαν μάλιστα την ασυλία που είχε διαρκώς ο Μπεναλά, ο οποίος ενώ είχε κινηματογραφηθεί να δέρνει διαδηλωτές, διατήρησε προνόμια όπως την κατοχή κυβερνητικού αυτοκινήτου, ακόμη και κυβερνητικού διαμερίσματος, με ιδιαίτερες σχέσεις με τον πρόεδρο.

Το θέμα δεν είναι τι σχολιάζουν στο πάντα επιρρεπές στα σεξουαλικά σκάνδαλα Παρίσι, αλλά πώς προέκυψαν όλα αυτά. Υπήρξαν βάσιμες υπόνοιες ότι πολλά από τα δημοσιεύματα ήταν αμερικανικός δάκτυλος (ποιος ξεχνάει την υπόθεση Στρος Καν), εξού και ο φάκελος Μακρόν στο σπίτι του Τραμπ. Το… ροκάνισμα του Γάλλου προέδρου υπάρχει πιθανότητα να σχετιζόταν με το άνοιγμα της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας σε νέες αγορές.

Τρέμει λοιπόν το φυλλοκάρδι μου, όπως και κάθε Ελληνα φαντάζομαι, μην τυχόν υποπέσει η ελληνογαλλική συμμαχία σε επίπεδο κλειδαρότρυπας με πρωταγωνιστές Ελληνες και Γάλλους. Αν δω τουλάχιστον τον Νίκο Αλιάγα να παρουσιάζει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα ησυχάσω. Θα θεωρήσω ότι οι ελληνογαλλικές σχέσεις αντέχουν.

Μπροστινή Σελίδα

el-gr

2022-10-02T07:00:00.0000000Z

2022-10-02T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281779928008097

Documento Media