Documento Media

Λυκίσκος, ζυμώσεις και άρωμα τυπωμένων σελίδων Θεματική: «Γυναικοκτονίες και δικαίωμα στη γυναικεία αυτοάμυνα

Το 2ο Books n’ Beer Fest ανοίγει τις πόρτες του στο Πεδίον του Αρεως

Επιμέλεια Ηλέκτρα Ζαργάνη

Εν συντομία

Βιβλία, μπίρα και συζητήσεις στο τριήμερο 2ο Βooks n’ Βeer Fest στο Πεδίον του Αρεως.

Γιατί ενδιαφέρει

Εναλλακτική πρόταση στο κέντρο της Αθήνας. Το 2ο Books n’ Beer Fest, το οποίο διοργανώνουν οι εκδόσεις red n’ noir, θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίον Αρεως) στις 3, 4 και 5 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή από τις 15.00 έως τις 22.00 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11.00 έως τις 22.00. Τρεις μέρες, 63 εκδόσεις, δύο μικροζυθοποιίες, τρεις ετικέτες μπίρας, τέσσερις θεματικές, 13 εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, ψιλή κουβέντα και αμέτρητα βαρέλια μπίρας.

3 Παρασκευή Ιουνίου

18.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ελένα ξέρει» της Κλαούδια Πινιέιρο (εκδόσεις Carnivora). Μιλάνε η Ασπασία Καμπύλη (μεταφράστρια και εκδότρια του βιβλίου) και η Πηνελόπη Αλεξίου (κοινωνική ανθρωπολόγος). 18.45 Παρουσίαση του βιβλίου «Μια γυναίκα απολογείται» της Μαρίας Λούκα (εκδόσεις Τόπος). Μιλάνε η Νατάσα Κεφαλληνού (υπεύθυνη επικοινωνίας στο Κέντρο Διοτίμα), η Νιόβη Αναζίκου (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια) και η Μαρία Λούκα (συγγραφέας του βιβλίου). 19.30 Παρουσίαση του συλλογικού έργου «Εμφυλη βία – Βία κατά των γυναικών» που επιμελήθηκαν οι Ντίνα Βαΐου, Γεωργία Πετράκη και Μαρία Στρατηγάκη (εκδόσεις Αλεξάνδρεια). Μιλάνε οι Γεωργία Πετράκη και Μαρία Στρατηγάκη (αναπληρώτριες καθηγήτριες στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου).

20.15 Παρουσίαση του βιβλίου «Καημένε Αθανασόπουλε;» του Τάσου Θεοφίλου (εκδόσεις red n’ noir). Μιλάνε η Ειρήνη Δαφέρμου (αρχειονόμος, φεμινίστρια και μπαλαρίνα στα Μπαλσόι), η Αναστασία Γκόνη-Καραμπότσου (δικηγόρος) και ο Τάσος Θεοφίλου (συγγραφέας του βιβλίου).

21.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Δέκα μικρές αναρχικές» του Ντανιέλ ντε Ρουλέ (Εκδόσεις των Συναδέλφων). Μιλάνε η Ευαγγελία Νάτσικα (ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια) και η Κατερίνα Χαραλαμπάκη (κοινωνιολόγος – ιστορικός).

4 Σάββατο Ιουνίου

19.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Padre Camilo» της Χρύσας Τζιαφέτα (εκδόσεις red n’ noir). Μιλάνε ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου (διδάκτωρ Θεολογίας), ο Γιώργος Κουτσοδιάκος (συγγραφέας – εκδότης των εκδόσεων Firebrand) και η Χρύσα Τζιαφέτα (συγγραφέας του βιβλίου). 20.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Καχάμπρε» του Αρμάντο Ρομέρο (εκδόσεις Τόπος). Μιλάνε η Βικτωρία Κρητικού (καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ), η Νικολέτα Μπούγου (υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ), η Αγαθή Δημητρούκα (μεταφράστρια) και ο Αρμάντο Ρομέρο (συγγραφέας του βιβλίου).

21.00 Παρουσίαση του graphic novel «Χρώματα πολέμου» του Ανχελ ντε λα Κάγιε (εκδόσεις red n’ noir). Μιλάνε ο Κρίτωνας Ηλιόπουλος (μεταφραστής του βιβλίου), ο Ανδρέας Αποστολίδης (συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής), η Δανάη Ταχτάρα (μεταφράστρια, διδάκτωρ μετάφρασης) και ο Ανχελ ντε λα Κάγιε (δημιουργός του γκράφικ νόβελ).

5 Κυριακή Ιουνίου

17.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Ενσώματες εκπτώσεις έμψυχες συντέλειες, σκατένια πάρτι, ποιήματα 2013-2022» της Παγκόσμιας Τζένης/ Universal Jenny (εκδόσεις RedMarks). Μιλάνε ο Θοδωρής Χιώτης (ποιητής), η Αντζελα Δημητρακάκη (συγγραφέας και ιστορικός τέχνης), η Παυλίνα Μάρβιν (ποιήτρια), η Παρθενόπη Μπουζούρη (ηθοποιός), ενώ την κουβέντα συντονίζει η Κατερίνα Σεργίδου (εκδόσεις RedMarks). 18.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαστε οι απελευθερωτές μας», επιλεγμένα κείμενα του Τζαλίλ Α. Μουντακίμ, μέλους των Μαύρων Πανθήρων (εκδόσεις Ψηφίδες). Μιλάνε ο Μανόλης Αρκολάκης (ιστορικός) και ο Χρίστος Μάης (μεταφραστής, επιμελητής και εκδότης του βιβλίου).

19.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Chav – Αλληλεγγύη από τα υπόγεια» του Ντ. Χάντερ (Εκδόσεις των Συναδέλφων). Μιλάει ο Χρήστος Πάνας από τη μεταφραστική ομάδα του «Chav». 20.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι το τέρας που σας μιλάει» του Πολ Μπ. Πρεθιάδο (εκδόσεις Αντίποδες). Μιλάνε ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (κριτικός κινηματογράφου) και η ΕλεναΟλγα Χρηστίδη (ψυχολόγος). 21.00 Συζήτηση με θέμα «#GDtrial: Το εφετείο της Χρυσής Αυγής. Οι συνέπειες της καταδίκης και η επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό». Μιλάνε η Χρύσα Παπαδοπούλου (δικηγόρος, υποστήριξη κατηγορίας οικογένειας Φύσσα), Κώστας Σκαρμέας (δικηγόρος, υποστήριξη κατηγορίας Αιγύπτιων αλιεργατών), Ιωάννα Μεϊτάνη (συντονίστρια στο Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς). Εισαγωγή και συντονισμός συζήτησης: Λουκάς Σταμέλλος (μέλος της συντακτικής ομάδας του omniatv).

Ville | Οαφρόςτωνβιβλίων

el-gr

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282613151406376

Documento Media