Documento Media

Προβάλλονταιακόμη...

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

(Ouistreham) ✭✭✭

Κοινωνική, γαλλικής παραγωγής 2021 (106΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Εμανουέλ Καρέρ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ζιλιέτ Μπινός, Ελέν Λαμπέρ, Λουίζ Ποσιέκα

WHAT’S UP, DOC? Μια Παριζιάνα συγγραφέας υποδύεται την καθαρίστρια προκειμένου να βρει το κατάλληλο υλικό και τους βασικούς χαρακτήρες για το επόμενο βιβλίο της.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Χαμηλότονο και ψύχραιμο κοινωνικό δράμα, το οποίο πραγματεύεται θέματα της απηνούς πραγματικότητας και αποκαλύπτει πως η θεωρητική βάση της δυτικής δημοκρατίας –η πολιτική και κοινωνική ισότητα– είναι απλώς... θεωρητική. Το σενάριο βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα «Le quai de Ouistreham» της Φλοράνς Ομπενά που έγινε best seller στη Γαλλία.

Το θαύμα

(Miracol) ✭✭✭

Δραματική, ευρωπαϊκής συμπαραγωγής 2021 (118΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ιοάνα Μπουγκαρίν, Εμανουέλ Παρβού

WHAT’S UP, DOC? Δόκιμη νεαρή καλόγρια φεύγει κρυφά από το μοναστήρι προκειμένου να διακόψει την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Ο Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι («Παρυφές») υποστηρίζει ότι ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν: η μετακομμουνιστική Ρουμανία ταλανίζεται από τις ενδημικές παθογένειες της κοινωνίας, ενισχυμένες από τις ισχυρές πατριαρχικές δομές και τα ανεπίλυτα ζητήματα της θέσης της εκκλησίας, της εθνικής ταυτότητας και της διαφάνειας των μηχανισμών της εξουσίας.

Ικαρος και Δαίδαλος

(Icare) ✭✭✭

Animation, διεθνούς συμπαραγωγής 2022 (76΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Κάρλο Βόγελε ΑΚΟΎΓΟΝΤΑΊ ΟΊ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Ντίνου

Σούτη, Χριστίνας Τσιπιανίτη

WHAT’S UP, DOC? Κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησής του στο παλάτι της Κνωσού ο Ικαρος ανακαλύπτει ένα αγόρι με κεφάλι ταύρου. Τα δύο παιδιά θα γίνουν φίλοι.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Συμπαθέστατο και τρυφερό ευρωπαϊκό animation που βασίζεται κυρίως στην τεχνοτροπία του κλασικού σκίτσου δύο διαστάσεων (υπάρχουν και λίγα 3D ψηφιακά σκίτσα) προκειμένου να αναδείξει τη δύναμη ενός συναρπαστικού διαχρονικού μύθου. Τα εικαστικά σκίτσα του Κάρλο Βόγελε εντυπωσιάζουν κυρίως με την απλότητα και την καθαρότητα της γραφής τους.

Ville | Σινεμά

el-gr

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282565906766120

Documento Media