Documento Media

Κοινωνική απελευθέρωση μετά μουσικής

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) κάνει δυνατό comeback στον χώρο της Γεωπονικής Σχολής με κεντρικό σύνθημα «Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί, παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία», δίνοντας το στίγμα ότι η νεολαία δεν πολεμά για τους πολέμους του κεφαλαίου, παλεύει για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών. Το μουσικό πρόγραμμα των Αναιρέσεων απλώνεται σε όλο το τριήμερο με δύο ταυτόχρονες σκηνές. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή με την καθιερωμένη πλέον hip hop σκηνή: ο Εθισμός και o Golden Child επιστρέφουν στις συναυλιακές σκηνές της Αθήνας λίγο μετά το σαρωτικό πέρασμά τους στην παρουσίαση δίσκου του «Made in Athens». Μαζί τους έρχονται ξανά να απογειώσουν τη σκηνή οι Rationalistas υπενθυμίζοντας πως «όσο κάτι μας ενώνει» θα θέλουμε «πίσω τα πάντα». Τη σκηνή ανοίγουν δύο εκπρόσωποι της νέα φουρνιάς του γυναικείου ραπ στην Ελλάδα: η Alex και η Mira.

Στην άλλη πλευρά, η βραδιά ανοίγει με τους stand-up comedians Στέλιο Ανατολίτη, Χρύσα Κατσαρίνη, Γιάννη Ρούσσο και Σπήλιο Φλώρο. Στη συνέχεια το φεστιβάλ θα συνοδεύσουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές. Η βραδιά κορυφώνεται με ένα παραδοσιακό γλέντι στα γρασίδια με τους Γκιντίκι.

To Σάββατο από νωρίς ξεκινάνε οι Pitsοuni x Burn One με ένα DJ set με scratching, για να αναλάβουν στη συνέχεια ο RSN με την μπάντα του Electric Quartet και ο MC Yinka. Στη συνέχεια ο Kill Emil ξαναπιάνει το MPC του για ένα live set με κομμάτια από την τεράστια δισκογραφία του και τους μοναδικούς reggae dub ήχους του. Το βράδυ αναμένεται μεγάλο γιατί η σκυτάλη θα περάσει ακόμη σε τρεις DJ: τον Palov, τον Cayetano και την Κλεοπάτρα Φυντανίδου. Ταυτόχρονα η μουσική παράδοση των χάλκινων των Βαλκανίων έχει την τιμητική της. Αρχικά με τους Αγία Φανφάρα και μετά τον Μπόμπαν Μάρκοβιτς και την ορχήστρα του, έναν από τους σημαντικότερους τρομπετίστες και εκπροσώπους της βαλκανικής μουσικής. Το πανηγύρι των χάλκινων θα κλείσει με τις Μαντάρες.

Την τρίτη μέρα στην πίσω σκηνή θα εμφανιστούν οι Dury Dava, οι Bazooka, ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά. Τα γρασίδια των Αναιρέσεων την Κυριακή φαίνεται να είναι πιο καλοκαιρινά από ποτέ. Υστερα από επτά χρόνια ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του έρχονται να σαλπίσουν την έναρξη του καλοκαιριού αλλά και (σχεδόν) το φινάλε του φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 στην Αθήνα. Μαζί του η Νεφέλη Φασούλη και το ολοκαίνουργιο «Κόσμο» της, η οποία θα καλέσει τον παντοτινό Hμίσκουμπρα και απόλυτο master of ceremonies Dimitris Mentzelos a.k.a. Delta Mee. Στη σκηνή 2 θα εμφανιστεί και η Nalyssa Green, όπως και η μπάντα Someone Who Isn’t Me.

Ville | Προτάσεις

el-gr

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282497187289384

Documento Media