Documento Media

«Οριακά, μας παρακολουθούν»

«Δεχτήκαμε εντελώς αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, χημικά, κλομπιές, κλοτσιές στο πρόσωπο και ρίψεις κρότου – λάμψης σε ευθεία βολή. Αν τον έβρισκε στο κεφάλι, θα είχαμε νεκρό στο ΑΠΘ» λέει στο Documento ο Λάμπρος Παπανικόπουλος, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τονίζει τη στοχοποίηση φοιτητών από την ΕΛΑΣ, εξιστορώντας την αναίτια προσαγωγή του σε χρόνο και τόπο άσχετο με τις κινητοποιήσεις, απλώς και μόνο επειδή ήταν… γνώριμος των αρχών.

«Πήγα να πάρω μια γνωμάτευση στο νοσοκομείο επειδή έπεσε μια κρότου – λάμψης στο πόδι μου και καθώς ήμουν στη στάση του λεωφορείου ένιωσα κάποιον να με πιάνει από πίσω, γύρισα και ήταν πέντε τύποι της Ασφάλειας οι οποίοι με έριξαν κάτω και μου πέρασαν χειροπέδες. Ηταν οι ίδιοι που δύο βδομάδες πριν με είχαν πιάσει καθώς πήγαινα να μπω στη σχολή μου στις 8 το πρωί» λέει ο φοιτητής, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί «άρχισαν να λένε στον κόσμο “αυτός εδώ πετάει μολότοφ”. Υπάρχει έντονη στοχοποίηση εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ξέρουν ποιοι είμαστε. Οριακά, μας παρακολουθούν. Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαία αυτή η προσαγωγή».

Σχολιάζοντας το όργιο αστυνομικής βίας κάνει λόγο για «οργανωμένο σχέδιο προκειμένου σε δυο βδομάδες να εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία» και για προσπάθεια «να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας, το οποίο θα σημαίνει ότι όποιος κινητοποιείται θα στοχοποιείται από την αστυνομία. Εμείς όμως δεν τρομοκρατούμαστε».

Doc | Κυβέρνησητωνματ

el-gr

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281891596900648

Documento Media