Documento Media

«Πρωτοφανές μεταπολιτευτικά»»

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος σημειώνει στο Documento ότι «αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο μεταπολιτευτικά», ενώ αναφερόμενος στην ανεξέλεγκτη πλέον αστυνομική βία τονίζει πως ο τραυματισμός φοιτητή που παραλίγο να χάσει την ακοή του από την ευθεία ρίψη της βολίδας δεν συνιστά μεμονωμένο περιστατικό.

Υπογραμμίζει ότι «βιώνουμε μια κλιμακούμενη ένταση η οποία σίγουρα δεν σχετίζεται με την κατασκευή βιβλιοθήκης. Η βιβλιοθήκη θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ άνετα με κάποιες κινήσεις καλής θέλησης και διαλόγου με τους φοιτητές. Σίγουρα αυτό θα ήθελε κόπο. Η δημοκρατία πάντα θέλει κόπο. Δεν κατασκευάζεται μια βιβλιοθήκη, κατασκευάζεται ένα κλίμα αυταρχισμού, κατασκευάζονται πολιτικές καριέρες, είτε βουλευτικές είτε ευρωβουλευτικές, και καταστρέφεται το πανεπιστήμιο» και προσθέτει: «Δεν υπάρχει εργολαβία κατασκευής βιβλιοθήκης αναρτημένη στη Διαύγεια. Υπάρχει μια εργολαβία καθαρισμού και διευθέτησης του χώρου».

Εξηγώντας την κατάσταση από την πλευρά των καθηγητών ο Γ. Αγγελόπουλος σημειώνει: «Ολοι οι συνάδελφοί μου ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων –πλην ελάχιστων εξαιρέσεων– είναι απελπισμένοι με αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στο πανεπιστήμιο».

Doc | Κυβέρνησητωνματ

el-gr

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281865827096872

Documento Media