Documento Media

Τικ - τακ

Για το κόσμημα της Μαρέβας, με το οποίο τύφλωσε τους πάντες στον Λευκό Οίκο, σας έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα. Ηταν δημιουργία της Λίζας Σωτήλη, της πολύ γνωστής Ελληνοϊταλίδας σχεδιάστριας. Αυτό που επίσης σας έγραψα είναι ότι οι εκτιμήσεις που έκαναν τα φιλότιμα ελληνικά ΜΜΕ για την αξία του (περίπου 36.000 ευρώ έγραφαν) ήταν λάθος.

Σήμερα είμαι σε θέση να σας κάνω πλήρη αποτίμηση. Ούτε 30 ούτε 40 ούτε 50 χιλιάδες. Το κόσμημα αξίζει πάνω από 300.000 ευρώ και μάλιστα είναι δώρο. Τώρα αν το δώρισε η σχεδιάστρια στη Μαρέβα ή κάποιος φίλος ή φίλη, δεν το γνωρίζω. Για την τιμή είμαι βεβαία.

Η δεύτερη επίσκεψη του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ μέσα σε μία βδομάδα έγινε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Πληρώσαμε για μία ακόμη φορά για να παρακολουθήσει αγώνα ΝΒΑ και να κάνει μια ομιλία στο πανεπιστήμιο όπου φοίτησαν η σύζυγος και ο υιός.

Η επίσκεψη φυσικά και δεν ήταν επίσημη. Το ότι είναι πρωθυπουργός και έκανε ομιλία στο Boston College δεν σημαίνει ότι την έκανε ως πρωθυπουργός. Σε κάθε περίπτωση, εμείς πληρώσαμε. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ο πρωθυπουργός τα πάει καλά με την ολιστική ζωή χωρίς έξοδα, αφού είναι με τα λεφτά των άλλων.

Ποιος πλήρωσε όμως το εισιτήριο του αγώνα ΝΒΑ για το πρωθυπουργικό ζεύγος; Το κόστος εισιτηρίου στο διάζωμα που εντοπίστηκε ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι ξεπερνά τις 7.000 δολάρια. Ποιος πλήρωσε;

Το ερώτημα που ενδεχομένως έχει ο καθένας μέσα του το θέτει επισήμως η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us. Γράφει συγκεκριμένα:

«Ποιος εκατομμυριούχος Αμερικανοέλληνας (ο ίδιος;) πλήρωσε 7-8 χιλ. δολ. για τα εισιτήρια στον αγώνα μπάσκετ (Βοστώνη – Μαϊάμι) 23 Μαΐου, για τον Κούλη και τους σωματοφύλακες;;; Η αποδοχή –αδήλωτων– “δώρων” από τον πρωθυπουργό, είναι νόμιμη;;;

- Είναι ο ίδιος εκατομμυριούχος που 6 ημέρες πριν, στην Ουάσινγκτον, ο Κούλης τον είχε τιμήσει με παράσημο (“Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος”);;;”

Απάντηση δεν δίνει η ιστοσελίδα, αλλά ανατρέχοντας κάποιος στις παρασημοφορήσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στις 18 Μαΐου βρίσκει ότι το συγκεκριμένο παράσημο έλαβαν:

«Ο ομοσπονδιακός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μπεχράκης, ο επιχειρηματίας George Marcus, πρόεδρος της εταιρείας Marcus & Millichap, ο επιχειρηματίας Αγγελος Τσακόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας ΑΚΤ Investments, και ο εκτελεστικός διευθυντής της HALC (Hellenic American Leadership Council) Εντυ Ζεμενίδης».

Ποιος πλήρωσε και γιατί πλήρωσε πρέπει να το απαντήσει ο πρωθυπουργός. Διαφορετικά να το διαψεύσει. Γιατί αυτό με τα αδήλωτα δώρα ακούγεται κάπως, αν και απ’ ό,τι φαίνεται δεν ενοχλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Doc | Πολιτική

el-gr

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281771337816360

Documento Media