Documento Media

Γιάννης Απατσίδης «Η ανακρίτρια ενταφίασε την αλήθεια. Οι εισαγγελείς του μέλλοντος θα έχουν πολλή δουλειά»

Η επέκταση της ποινικής δίωξης σε βάρος των κατηγορούμενων δημοσιογράφων οφείλεται μεν στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υλοποιήθηκε δε με ευθύνη της ανακρίτριας – αρεοπαγίτη Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

• Η κ. ανακρίτρια, με το πρόσχημα της συνέχισης της ανακριτικής διαδικασίας, επιφυλασσόταν εδώ και μήνες για την ικανοποίηση διάφορων αιτημάτων των κατηγορουμένων. Επί της ουσίας η απάντησή της ήταν αρνητική, αλλά απέφευγε να το διατυπώσει πανηγυρικά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το συμβούλιο του Αρείου Πάγου απέρριπτε τις προσφυγές με την αιτιολογία ότι η κ. ανακρίτρια είχε επιφυλαχτεί. Εντέλει, όλως αιφνιδίως αποφάσισε το πέρας της ανάκρισης, χωρίς να ικανοποιήσει κανένα από τα εκκρεμή αιτήματα για διεξαγωγή αποδείξεων, ενταφιάζοντας την αλήθεια. Ολως περιέργως αδράνησε να εξετάσει ακόμη και τον ουσιώδη μάρτυρα από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ο οποίος κατ’ ουσίαν αυτοπροτάθηκε

ως μάρτυρας, γνωρίζοντας σίγουρα για πράξεις διαφθοράς κυβερνητικών αξιωματούχων.

• Η ενέργεια της κ. ανακρίτριας να κηρύξει το πέρας της ανάκρισης υπ’ αυτές τις συνθήκες, έχοντας προηγουμένως καταστήσει κατηγορούμενους προδήλως αθώους, και δη δημοσιογράφους, ενδεχομένως υποστασιοποιεί το έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας, το οποίο θα ελεγχθεί στο άμεσο μέλλον. Ομοίως κατάχρηση εξουσίας δέον όπως ελεγχθεί εάν έχει διαπραχθεί από τη νυν εισαγγελία καταπολέμησης εγκλημάτων διαφθοράς για τα αδιευκρίνιστα ποσά και τις «αδιευκρίνιστες» αναφορές αρχειοθέτησης. Το θετικό από όλη αυτή την παρωδία είναι ότι η Δικαιοσύνη θυμήθηκε ότι υπάρχει και το λησμονημένο έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας… στο οποίο θα ανατρέξουν στο άμεσο μέλλον όσοι έχουν έννομο συμφέρον.

• Μου προξενεί εντύπωση πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτας αδράνησε να κινητο

ποιηθεί αφενός για το έγγραφο του στελέχους της πρεσβείας των ΗΠΑ, αφετέρου για τις έγγραφες αναφορές του εντολέα μου Κώστα Βαξεβάνη. Στο ίδιο πλαίσιο, εντύπωση προκαλεί πως, ενώ αστραπιαία ανασύρθηκε από το αρχείο η δικογραφία σε βάρος της τ. προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου προκειμένου να επιτύχουν τον διασυρμό της, τελώντας σε γνώση ότι κανένα ποινικό αδίκημα δεν διέπραξε, εδώ και δύο μήνες κωλυσιεργεί να κριθεί η αιτηθείσα ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη, στην οποία τόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και η κ. Αλεβιζοπούλου παρανόμως επέτρεψαν να παρίσταται μέχρι και σήμερα ως υποστήριξη της κατηγορίας.

• Οι εισαγγελείς και οι δικαστές του μέλλοντος που θα κληθούν να κρίνουν εάν έχουν τελεστεί τα εγκλήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος των κατηγορουμένων θα έχουν πολλή δουλειά…

Doc | Συγκάλυψηνovartis

el-gr

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

2022-05-29T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281698323372328

Documento Media