Documento Media

News

Εσκισε ο βαθυστόχαστος Ελλην πρωθυπουργός ονόματι Mitsotakis στην Ουάσινγκτον. Αφησε ενεούς τον Μπάιντεν, την Πελόζι, ακόμη και τον Οικονόμου, με τη διεθνή ακτινοβολία και το βεληνεκές καλάσνικοφ που έδειξε και απέδειξε.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα χαμόγελα στις οικογενειακές φωτογραφίες, τα μοδάτα της Μαρέβας, τα αγγλικά του, τη γραβάτα του Μπάιντεν. Μιλάμε και για την ομιλία στο Κογκρέσο, που από τις διαρροές του Μαξίμου φέρεται να την έχουν χαρακτηρίσει Αμερικανοί γερουσιαστές ιστορική!

Γελάτε ε; Σκέφτηκε ρε κανείς να συγκρίνει το Μεσολόγγι με τη Μαριούπολη; Τους Αζόφ με τους

ελεύθερους πολιορκημένους; Τον Πούτιν με τον σουλτάνο και τους Ρώσους με την Τουρκιά; Κανείς, βέβαια.

Αν τον άκουγε τον δικό μας ο Μπάιρον, θα δάκρυζε. Και όχι από τα γέλια, όπως οι εγχώριοι λαϊκιστές. Αλλά από εθνική συγκίνηση.

Βέβαια οι ελεύθεροι πολιορκημένοι δεν παραδόθηκαν ποτέ. Και παραδόξως συμπαθούσαν το «ξανθόν γένος». Αλλά κάτι τέτοια δεν πιστοποιούν παρά την εισβολή του λαϊκισμού ακόμη και στην Ιστορία.

Ελπίζουμε σε κάθε περίπτωση να ενημερώθηκε ο Ζελένσκι για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Γιατί μια τέτοια ομιλία φέρνει πιο κοντά τη νίκη του.

Οι κατ’ επάγγελμα γκρινιάρηδες επιμένουν πάντως στη μιζέρια τους. Αγοράζει πανάκριβα αεροπλάνα χωρίς να ρωτήσει κανέναν, μουρμουρίζουν. Και ποιον να ρωτήσει δηλαδή; Τον Τσίπρα ή τον Φλαμπουράρη;

Δεν είπε τη λέξη Τουρκία, επιμένουν. Κάνει τζιζ… Λες και δεν άκουσαν τις φραστικές του υπερπτήσεις πάνω από την άτακτη, την έτσι, την άλλη, την κακιά, τη σύμμαχο, χμ-χμ. Και δεν κατάλαβαν οι Αμερικανοί ποια χώρα εννοούσε.

Τέλος πάντων, ουδείς προφήτης εν τη εαυτού πατρίδι. Εκείνο που μετράει είναι ότι αναβαθμίστηκε η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς. Εικόνα μάλιστα έγχρωμη και διακοσμημένη με ένα τεράστιο κόσμημα της Μαρέβας που έκαψε καρδιές στη Νέα Ορλεάνη. Και στη Νέα Αρτάκη.

Επειτα απ’ όλα αυτά κάπως πιο αλαφρός θα μας φανεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Στο κάτω κάτω δημοκρατία έχουμε και μπορούμε να διαλέξουμε αν πατρίδα μας είναι ο Στάσσης, η ΔΕΗ, οι νεκροί της πανδημίας, το ξεχαρβάλωμα και το ξεπούλημα. Ή η πατρίδα του Μητσοτάκη και της Μαρέβας. Μη βρίζετε, γαμώτο. Είναι αντιθεσμικό…

Doc | Finale

el-gr

2022-05-22T07:00:00.0000000Z

2022-05-22T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282462827537507

Documento Media