Documento Media

Μέγα φιάσκο Αυγενάκη μέσα στο «σπίτι» του Σάββας Λιβάνιος

Ο εκλεκτός του υφυπουργού Αθλητισμού στις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου έλαβε μόλις 8%!

Εν συντομία

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ανεπιθύμητος στην αθλητική οικογένεια κι αυτό επιβεβαιώθηκε με κρότο στις εκλογές της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Γιατί ενδιαφέρει

Ο υφυπουργός είναι στριμωγμένος και από τις FIFA – UEFA.

«Στριπτίζ» επί… δύο για τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού «σύρθηκε» σε συνάντηση με εκπροσώπους των FIFA – UEFA για να μην επιβληθούν κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω διατάξεων που έχουν ψηφιστεί στη θητεία του οι οποίες καταπατούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ διασύρθηκε «εντός έδρας» και συγκεκριμένα στις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου. Τον εκλεκτό του για την προεδρία Γιάννη Ασσαργιωτάκη ψήφισαν μόλις τρεις από τις 26 ομάδες και ο αντίπαλός του Νίκος Τζώρτζογλου

επανεκλέχτηκε με ποσοστό 92%! Τα σωματεία στην εκλογική περιφέρεια Αυγενάκη τού γύρισαν την πλάτη και παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν οι εκπρόσωποί τους ψήφισαν έναν παράγοντα που αρκετές φορές έχει βγάλει στη… σέντρα τον υφυπουργό για τα... κατορθώματά του στο ποδόσφαιρο.

«Ευχαριστώ όλα τα σωματεία που μου έδωσαν τη δυνατότητα να ανανεώσω τη θητεία μου για ακόμη τέσσερα χρόνια. Περίμενα τον Λευτέρη τον Αυγενάκη πιο δυνατό» δήλωσε ο θριαμβευτής των εκλογών στο «σπίτι» του υφυπουργού, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει για την πολιτική που ακολουθεί: «Ο Αυγενάκης έχει ξεφύγει από τα όρια και πρέπει να τον βγάλει από τη θέση του ο Μητσοτάκης. Θέλει να ελέγξει τις ομοσπονδίες, τους δήμους, τις περιφέρειες, είναι ένα χούι που έχει. Το ίδιο έκανε και στην ένωση Ηρακλείου, που προσπάθησε με βίαιο τρόπο και με πρωτόγνωρες πιέσεις να την ελέγξει. Αυτό που έκανε ο απίθανος και περίεργος τύπος (σ.σ.: ο Αυγενάκης), να καλεί τις διοικήσεις των ομάδων στο γραφείο του και να πιέζει και να εκβιάζει και να τους

λέει ότι “αν τη Δευτέρα συνεχίσει να είναι πρόεδρος ο Τζώρτζογλου, ξεχάστε τη βοήθεια και ξεχάστε τον Αυγενάκη” είναι πρωτόγνωρο».

«Εντονο παρασκήνιο»

Και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κατέληξε: «Η προεκλογική περίοδος ήταν γεμάτη παρασκηνιακές μεθοδεύσεις από τον Ηρακλειώτη υφυπουργό, ο οποίος κατάφερε να κάνει άνω κάτω σωματεία και διοικήσεις με τις τακτικές του. Ποδοπατήθηκαν όλα τα μικροπολιτικά παιχνίδια τους. Στην τελική όχι μόνο δεν πέρασαν οι πρακτικές τους, αλλά η ήττα τους είναι συντριπτική, 92% με 8% και 11-0 στις έδρες του διοικητικού συμβουλίου. Ωστόσο, τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο δεν είναι παρά μια μικρογραφία τού πώς έχει κινηθεί ο συγκεκριμένος υφυπουργός στις αθλητικές ομοσπονδίες αλλά και όπου αλλού υπάρχει εκλογική κάλπη. Σαν τον χαμαιλέοντα που έρπει και θέλει να τρυπώνει παντού και με κάθε τρόπο».

Το συμπέρασμα που βγάζει ο πολύπειρος παράγοντας και πρώην πολιτευτής της ΝΔ από την παρουσία Αυγενάκη στον χώρο του αθλητισμού είναι πως «ο υφυπουργός

«Ο υφυπουργός όπου υπάρχει κάλπη κινείται σαν τον χαμαιλέοντα που έρπει και θέλει να τρυπώνει παντού και με κάθε τρόπο»

Νίκος Τζώρτζογλου Πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου

δεν είναι αποδεκτός κι αυτό φάνηκε και από την εκλογική διαδικασία στην ΕΠΣ Ηρακλείου». Δεν έχει άλλωστε προηγούμενο υφυπουργός Αθλητισμού να ασχολείται με τις αρχαιρεσίες αθλητικού φορέα της εκλογικής του περιφέρειας και το αποτέλεσμα να αποτελεί συντριβή για τον εκλεκτό του. Για τον Ν. Τζώρτζογλου είναι ξεκάθαρο πως ο Αυγενάκης είναι ανεπιθύμητος στην αθλητική οικογένεια. Εδώ και 34 μήνες επιδιώκει να επιβάλει τη βούλησή του και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού του γυρίζουν την πλάτη. Στις εκλογές των ομοσπονδιών ο υφυπουργός υπέστη πανωλεθρία και οι παρατάξεις που υποστήριζε είναι αντιπολίτευση, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Τέλος το κρυφτούλι

Σε ό,τι αφορά τις FIFA – UEFA, ο υφυπουργός Αθλητισμού εδώ και δέκα μήνες έπαιζε κρυφτούλι μαζί τους και απέφευγε να συναντηθεί με εκπροσώπους τους. Οι υπερεθνικές αρχές για τρίτη φορά με επιστολή τους ζήτησαν ραντεβού μαζί του κι αυτήν τη φορά ο Λ. Αυγενάκης υποχρεώθηκε να βάλει την ουρά στα σκέλια ανοίγοντας την πόρτα του γραφείου του στους ξένους αξιωματούχους και στη διοίκηση της ΕΠΟ.

Την επιστολή προς τον Αυγενάκη την υπογράφουν ο Κένι Ζαν Μαρί, επικεφαλής τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA, και εκ μέρους της UEFA ο Ζόραν Λάκοβιτς, διευθυντής τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών. Στο κομμάτι που αφορά τον «ελληνικό αθλητικό νόμο» αναφέρονται τα εξής: «Από την τελευταία αλληλογραφία μας επί του θέματος, της 24ης Σεπτεμβρίου 2021, η οποία δυστυχώς παρέμεινε αναπάντητη, πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω σημαντικά βήματα από την ΕΠΟ για τη δέουσα υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, και πιο συγκεκριμένα η επικύρωση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, οι πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση της ΕΠΟ και, πιο πρόσφατα, ο ορισμός από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Στο πλαίσιο αυτό έχει πλέον κεντρική σημασία η πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου σας, της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ προκειμένου να επιδιωχθούν λύσεις στα χρονίζοντα ζητήματα σε σχέση με συγκεκριμένες διατάξεις του ελληνικού αθλητικού νόμου, ως είχε συμφωνηθεί στη μεταξύ μας εικονοτηλεδιάσκεψη της 14ης Ιουλίου 2021. Μας απασχολεί ιδιαιτέρως το γεγονός της φερόμενης καταληκτικής ημερομηνίας της 30ής Ιουνίου 2022 προκειμένου τα σωματεία να εγγραφούν στο μητρώο αθλητικών σωματείων, άλλως θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη νομική διάλυσή τους. Ως προς τούτο, οι εκπρόσωποί μας είναι διαθέσιμοι να ταξιδέψουν στην Αθήνα στις 30-31 Μαΐου 2022 προκειμένου να συναντηθούν με τους ειδικούς σας».

Ο Λ. Aυγενάκης αποδέχτηκε το αίτημα για συνάντηση, η οποία θα γίνει στο τέλος Μαΐου, όπως πρότειναν FIFA – UEFA…

Doc | Σωματεία

el-gr

2022-05-22T07:00:00.0000000Z

2022-05-22T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282381223158883

Documento Media