Documento Media

Απαλή εξέταση Μανιαδάκη από την ανακρίτρια

Η ανακρίτρια υπεκφεύγει ή αρνείται τα αιτήματα Βαξεβάνη για συμπληρωματική απολογία και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μανιαδάκη

Βαγγέλης Τριάντης

● Εν συντομία

Η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου για τη δήθεν σκευωρία της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου αφενός υπεκφεύγει να απαντήσει στο αίτημα του Κώστα Βαξεβάνη για συμπληρωματική απολογία, αφετέρου αρνείται να υλοποιήσει και το αίτημά του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Νίκο Μανιαδάκη, μετά και την κατάθεση-μνημείο ψεύδους του προσώπου-κλειδί του μεγάλου σκανδάλου, τον πραγματικό ρόλο του οποίου ξεσκέπασε με αδιάσειστα στοιχεία ο εκδότης του Documento.

● Γιατί ενδιαφέρει

Η στάση της ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου είναι πραγματικά αξιοπερίεργη. Οψόμεθα να αποκαλύψουμε τα πραγματικά της κίνητρα ενόψει και των αναμενόμενων τοποθετήσεων των νέων αντιπροέδρων στον Αρειο Πάγο. Οι επίμαχες προαγωγές θα φωτογραφίσουν, όπως ευρέως ψιθυρίζεται στα πηγαδάκια του Αρείου Πάγου, και τον λόγο για τον οποίο βαδίζει από παρανομία σε παρανομία κατά την ανακριτική διαδικασία. Οχι μόνο υπεκφεύγει να απαντήσει στο αίτημα που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης για συμπληρωματική απολογία, μετά και τα κραυγαλέα ψεύδη που κατέθεσε ο Νίκος Μανιαδάκης, αλλά παράλληλα εξακολουθεί να βαδίζει από παρανομία σε παρανομία κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας για τη δήθεν σκευωρία της Novartis. Ο λόγος για την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία διαρκώς αποδεικνύει ότι είναι πρόθυμη να «ενορχηστρώσει» την κυβερνητική συνωμοσία σε βάρος του Κ. Βαξεβάνη, εκχωρώντας τη νομική αξιοπιστία της στη σύνταξη ενός κατά παραγγελία κακοστημένου και κατάπτυστου κατηγορητηρίου.

Μετά την πρωτοφανή στάση της Κ. Αλεβιζοπούλου κατά την κατάθεση του Ν. Μανιαδάκη, κατά την οποία δεν του έκανε την παραμικρή ερώτηση για τους ισχυρισμούς του περί εκβιασμού του από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, η ανακρίτρια αφενός κωλυσιεργεί να απαντήσει στο αίτημα Βαξεβάνη για συμπληρωματική απολογία, αφετέρου αρνείται να υλοποιήσει το αίτημα του εκδότη του Documento για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μανιαδάκη. Είναι εντυπωσιακό ότι μια ανακρίτρια, και μάλιστα του ειδικού δικαστηρίου, κωφεύει στη διενέργεια ανακριτικών πράξεων που θα ρίξουν φως σε κρίσιμες πτυχές του σκανδάλου Novartis και κανονικά θα έπρεπε να οδηγήσουν στο εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης.

Ολα αυτά διαδραματίζονται λίγο πριν από τις τοποθετήσεις των νέων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ο διορισμός των οποίων θα αποδείξει, όπως ισχυρίζονται οι… κακές γλώσσες παροικούντων στον Αρειο Πάγο, για ποιο λόγο η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου βαδίζει από παρανομία σε παρανομία, εξυπηρετώντας σε βάρος της νομικής της εγκυρότητας το κυβερνητικό αφήγημα της δήθεν σκευωρίας.

Ψευδείς ισχυρισμοί Μανιαδάκη στην ανακρίτρια

Ο Κ. Βαξεβάνης κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου αίτημα προς την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου για συμπληρωματική απολογία μετά και τη νέα κατάθεση Μανιαδάκη ενώπιόν της. Ο δημοσιογράφος έχει έναν… άσο στο μανίκι. Πρόκειται για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν διενεργηθεί σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών του με τον Μανιαδάκη,

Μπροστινή Σελίδα

el-gr

2022-05-22T07:00:00.0000000Z

2022-05-22T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281852942181475

Documento Media