Documento Media

Δεν σέβονται τους ελέγχους του ΓΛΚ

Το Documento φέρνει στο φως email που διακινήθηκε εντός της τράπεζας και δείχνει πώς συμπεριφέρεται η Αθ. Χατζηπέτρου στους δημόσιους ελέγχους. Ωστόσο παραμένει «αδιευκρίνιστο» το ερώτημα από πού αντλεί το θράσος ώστε να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το ΓΛΚ που προσπαθεί εδώ και καιρό να διαπιστώσει τι γίνεται στην ΕΑΤ. Οπως προκύπτει από το email που δημοσιεύουμε, το ΓΛΚ επανήλθε στέλνοντας σχετική επιστολή στην ΕΑΤ στις 10.05.2022 και ζητεί από τη διοίκηση να αιτιολογήσει γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σε σχέση με τις καταπτώσεις στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης με τα ερωτήματά του. Αυτή η συμμόρφωση θα έπρεπε να έχει επέλθει έως τις 31.10.2021. Αποδεικνύονται έτσι με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η απροθυμία και η αδιαφορία της Αθ. Χατζηπέτρου για την τήρηση της νομιμότητας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κρατικού χρήματος που έχουν δοθεί αχρεωστήτως σε τράπεζες. Ακόμη μία τρανταχτή παραβίαση των αποφάσεων από τα μέλη ΔΣ της ΕΑΤ και την Αθ. Χατζηπέτρου. Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του ΓΛΚ όπως έχει διατυπωθεί εγγράφως από τον Αύγουστο του 2021 αναδεικνύεται η δυσφορία από το κλιμάκιο ελέγχου έναντι της Αθ. Χατζηπέτρου, στα τελικά συμπεράσματα της οποίας υφίστανται τα εξής:

• Δυσκαμψία και απροθυμία της διοίκησης, έως και την έναρξη του παρόντος ελέγχου, στη λήψη και εφαρμογή κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν στις εκθέσεις του Τομέα Εσωτερικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

• Ελλειψη συνέπειας, συνέχειας και «μνήμης» λόγω της συνεχούς εναλλαγής του προσωπικού και των εσωτερικών ανακατατάξεων.

• Ελλειψη συνοχής και συντονισμού λόγω απουσίας εποπτείας από την ιεραρχία και συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του. Είναι η αδιαφορία που επιδεικνύουν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί Αδ. Γεωργιάδης και Χρ. Σταϊκούρας σε μια σειρά από ζητήματα όπως:

• οι παράνομες απευθείας αναθέσεις αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,

• οι παράνομες προσλήψεις αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ,

• η παράνομη πρόσληψη υπόδικου για κακούργημα,

• οι παράνομες μεθοδεύσεις για την πληρωμή αχρεωστήτως καταπτώσεων εγγυημένων δανείων σε τράπεζες αξίας 931 εκατ. ευρώ,

• οι παράνομες μεθοδεύσεις για πληρωμή τόκων υπερημερίας σε τράπεζες αξίας δεκάδων εκατομμύριων,

• οι παράνομες μεθοδεύσεις για μη επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τράπεζες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ,

• η παράνομη ενοικίαση πολυτελών ΕΙΧ 300 ίππων, κατά παράβαση της νομοθεσίας για κρατικά αυτοκίνητα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Doc | Σκάνδαλοαλάκεελπνο

el-gr

2022-05-22T07:00:00.0000000Z

2022-05-22T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281711208260707

Documento Media