Documento Media

Προβάλλονται ακόμη ...

Πράκτορες 355 (The 355) ✭✭

Scream ✭

Τρόμου, αμερικανικής παραγωγής 2022 (114΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ματ Μπετινέλι-Ολπιν, Τάιλερ Γκίλετ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Μελίσα Μπαρέρα, Κάιλ Γκάλνερ, Μέισον Γκούντινγκ

WHAT’S UP, DOC? Ο εφιάλτης ξαναζωντανεύει 25 χρόνια μετά το αιματοκύλισμα του Γούντσμπορο καθώς μια νεανική παρέα γίνεται στόχος ενός νέου δολοφόνου αλά Ghostface.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Oχι μια φρέσκια και πετυχημένη επανεκκίνηση του μυθικού φιλμ που εμπνεύστηκε το 1996 ο Γουές Κρέιβεν, αλλά μια απλοϊκή σατιρική αποδόμησή του με μοναδική πιασάρικη ιδέα την επανεμφάνιση των παλαιών πρωταγωνιστών. Κοινότοπα τρικ τρόμου, προβλέψιμη εξέλιξη με πολλές αναληθοφάνειες και ανούσια μελέτη του προφίλ των θαυμαστών του είδους.

Για πάντα κοντά σου (Nowhere special) ✭✭

Δραματική, διεθνούς συμπαραγωγής 2020 (96΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Ουμπέρτο Παζολίνι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Τζέιμς Νόρτον, Ντανιέλ Λαμόν, Αϊλίν Ο’Χίγκις

WHAT’S UP, DOC? Ενας 35άχρονος πατέρας που έχει ελάχιστους μήνες ζωής προσπαθεί να προετοιμάσει τον τρίχρονο γιο του για τη μοιραία μέρα αλλά και να βρει την κατάλληλη οικογένεια που θα τον φροντίσει.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η τρίτη σκηνοθετική δουλειά του Παζολίνι είναι μια απέραντα συγκινητική ιστορία με δύο θαυμάσιους πρωταγωνιστές. Παρά το σκληρό θέμα της έχει την ψυχραιμία να αποφύγει τις μελοδραματικές εξάρσεις προκειμένου να αναδείξει το ουσιώδες: πώς αφιερώνεις τον χρόνο που σου απομένει για να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή στα πρόσωπα που αγαπάς.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Enfent terrible) ✭✭

Βιογραφική, γερμανικής παραγωγής 2020 (134΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Οσκαρ Ρέλερ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ολιβερ Μασούτσι, Χάρι Πριντς, Κάτια Ρίμαν

WHAT’S UP, DOC? Η ζωή του Φασμπίντερ παρουσιάζεται μέσα από τις ιδέες του για το σινεμά (και κυρίως τον ασυμβίβαστο τρόπο που γύριζε τις ταινίες του) και τις σχέσεις αγάπης – μίσους που είχε με τους συνεργάτες αλλά και τους εραστές του.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η βιογραφία του Ρέλερ μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένη από τον ίδιο τον Φασμπίντερ: ωμή, αποπνικτική και αισθαντική. Η αταξινόμητη ζωή του Γερμανού σκηνοθέτη σκιαγραφείται μέσα από ανέκδοτες ιστορίες, τραγελαφικά περιστατικά, εικόνες όπου ο ανθρώπινος πόνος συναντά την κινηματογραφική τέχνη.

Ville Σινεμά

el-gr

2022-01-16T08:00:00.0000000Z

2022-01-16T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/283094187482030

Documento Media