Documento Media

Αυγενάκης, ο… ξένοιαστος καβαλάρης

Αντί να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, μας λέει μέσα από τα social media ότι «η ζωή είναι ωραία»

Σάββας Λιβάνιος

Οελληνικός αθλητισμός… βουλιάζει, τα προβλήματα που αναδύονται είναι πολυεπίπεδα, αλλά ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης διατυμπανίζει ότι διάγει τις καλύτερες ημέρες του ως μέλος της κυβέρνησης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις φωτογραφίες που ο ίδιος δημοσιεύει στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media. Για παράδειγμα, όταν έχει ηλιοφάνεια το παίζει ξένοιαστος καβαλάρης πάνω σε μια Harley Davidson, όταν έχει χιόνι οδηγεί ένα snowmobile και όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ιππεύει άλογο στο νότιο Πήλιο.

Η ζωή είναι ωραία, με τη διαφορά ότι ο Λ. Αυγενάκης είναι πολιτικός προϊστάμενος στον αθλητισμό και εκτός από τις βόλτες του με μηχανές ή άλογα πρέπει να δώσει και λύσεις σε μια σειρά από καυτά προβλήματα, τα οποία επιμελώς και στηριζόμενος στην επικοινωνία φροντίζει να κρύβει κάτω από το χαλάκι.

Τα δάκρυα απόγνωσης του πρωταθλητή της άρσης βαρών Θόδωρου Ιακωβίδη τα είδε από την τηλεόραση. Μόλις είχε επιστρέψει από το Τόκιο, όπου νοιάστηκε απλώς για τις δημόσιες σχέσεις του. Ισως για την αποκατάσταση της διπλωματικής γκέλας στην οποία είχε υποπέσει όταν κατά τη διάρκεια της γιορτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το 2020 αποκάλεσε τον πρεσβευτή της Ιαπωνίας «πρέσβη της Κίνας». Οποιες κι αν ήταν οι δραστηριότητές του στο Τόκιο, μόνο ως υφυπουργός Αθλητισμού δεν ενήργησε, διότι τα προβλήματα των αθλητών δεν τα έμαθε.

Και αν «ένα περιστατικό ίσον κανένα», όπως μπορεί να λένε οι επικοινωνιολόγοι του Αυγενάκη, η Βασιλεία Καραχάλιου ήρθε να επιβεβαιώσει ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Τα δικά της δάκρυα ο υφυπουργός της βόλτας και της λεζάντας δεν τα είδε. Κι όταν αντιλήφθηκε την οργή της αθλήτριας, τότε άκουσε τις τηλεφωνικές κλήσεις του να προωθούνται. Οπως συμβαίνει και με την πλειονότητα των πρωτοκλασάτων ιστιοπλόων. Εδώ πήγε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με σημαντικότερο υποστηρικτή τον Νίκο Κακλαμανάκη και όταν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πήγε τον ολυμπιονίκη στα δικαστήρια, ο Αυγενάκης επέτρεψε να πληρώνονται οι δικηγόροι της ομοσπονδίας, όπως φημολογείται, από τα λεφτά της επιχορήγησης!

Ο Λ. Αυγενάκης είναι πολιτικός των (κενών) λόγων και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, μεταξύ άλλων, επί των ημερών του (τον Φεβρουάριο του ’21) πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από αθλητές και προπονητές. Ηταν η πρώτη φορά στα χρονικά της σύγχρονης Ελλάδας που ο κόσμος του αθλητισμού κατέβηκε στον δρόμο και στράφηκε κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του υφυπουργού Αθλητισμού ζητώντας την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. «Υπάρχει κόσμος που δεν έχει να φάει. Γκρεμίζονται οικογένειες και σπίτια. Ενδιαφέρεται κανείς;» είχε πει ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Γκαγκαλούδης. Κατά γενική ομολογία η διαχείριση του υφυπουργείου Αθλητισμού τις ημέρες της πανδημίας είναι τραγική. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι άλλη εισήγηση είχε κάνει ο Αυγενάκης, όπως δήλωσε, για τον αριθμό των φιλάθλων στα γήπεδα και άλλη απόφαση πήρε η κυβέρνηση. Τον «άδειασαν» δηλαδή κανονικότατα, όπως συμβαίνει και στα σοβαρά ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Τις ημέρες των εορτών, λόγω των ανοιχτών θεμάτων που έχει η κυβέρνηση με τις FIFA – UEFA, υπήρξε συνάντηση του γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Θόδωρου Θεοδωρίδη με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και όχι με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Κι αυτό προφανώς γιατί ο Θεοδωρίδης ήθελε να έχει ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή συζήτηση.

Ο Λ. Αυγενάκης ωραιοποιεί διαρκώς τις καταστάσεις, αλλά κριτική του ασκούν ακόμη και μέσα από τη Νέα Δημοκρατία. Την παρουσία του στο υφυπουργείο Αθλητισμού σχολίασε τον περασμένο Αύγουστο στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ ο υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, λέγοντας ότι «σε όλο αυτό το άσχημο ποδοσφαιρικό περιβάλλον έρχεται αυτός ο απίθανος τύπος, ο συντοπίτης μου (σ.σ.: ο Αυγενάκης), που δεν είναι νομοθέτης αλλά ναρκοθέτης. Με μια αλαζονεία, με έναν κομπλεξισμό, με αποφάσεις αλλοπρόσαλλες, με τροπολογίες κατευθυνόμενες, φωτογραφικές… Επιτρέπετε αυτού του ανθρώπου που τα έχει κάνει πουτ@@@…».

Doc Ανέμελοςνο2

el-gr

2022-01-16T08:00:00.0000000Z

2022-01-16T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282857964280750

Documento Media