Documento Media

editorial Σε ποιο κελί θέλετε να πάω, κύριε Μητσοτάκη;

Του Κώστα Βαξεβάνη

«Οταν η αποκάλυψη ενός εγκλήματος αντιμετωπίζεται όπως η διάπραξή του, τότε σε κυβερνούν εγκληματίες» Εντουαρντ Σνόουντεν

Να σας κάνω τη χάρη, κύριε Μητσοτάκη, να πάω φυλακή εθελοντικά. Δεν χρειάζονται νομικές διαδικασίες ούτε να ταλαιπωρείτε τη χώρα και να εξευτελίζετε τους θεσμούς, ιδιαίτερα τη Δικαιοσύνη. Πείτε μου σε ποιο ανήλιαγο κελί θέλετε να πάω; Να πάρω τα μπλοκάκια μου, τα βιβλία μου, τις φωτογραφίες των παιδιών και της αγαπημένης μου και να πάω. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Βλέπετε δεν γεννήθηκα σε πούπουλα και έμαθα να μην έχω απαιτήσεις στη ζωή μου. Εζησα και ανέχεια και δυσκολίες και πολέμους. Tους κάλυπτα δημοσιογραφικά όταν εσείς ήσασταν στο Columbia που σήμερα μπερδεύετε με την Κολομβία. Εζησα και διώξεις εκ μεταφοράς έστω μέσα από την οικογένειά μου. Πού να ’ξερα ότι όσα άκουγα στις οικογενειακές διηγήσεις για τα ξερονήσια και τις φυλακές θα αναβίωναν στην Ελλάδα που χτίζετε. Οτι θα ερχόταν η ώρα που θα καβαλάγατε το τρίκυκλο και θα τρέχατε να σπάσετε χέρια και πληκτρολόγια που τολμούν να γράφουν όσα δεν θέλετε να γράφονται.

Να πάω σε ένα κελί, κύριε Μητσοτάκη μου, των διαστάσεων που επιθυμείτε κιόλας, να σας φύγει και εσάς ο καημός, να ηρεμήσουν και οι Ηρωδιάδες σας. Θέλετε να ορίσετε και τι θα τρώω; Ευχαρίστως. Θέλετε και βασανιστήρια; Θα το αντέξω. Θέλετε να μου βάλετε κρεβάτι με καρφιά; Θα προσπαθήσω να κάνω τον φακίρη.

Πείτε την αλήθεια φωναχτά να απελευθερωθείτε. Δεν χρειάζεται να την ψιθυρίζετε σε αυτιά εισαγγελέων και παναθηναϊκάκηδων που έλεγε και ο άσπονδος φίλος σας Αντώνης Σαμαράς. Η εξομολογημένη αμαρτία δεν είναι αμαρτία αλλά ο καημός ο ανομολόγητος τρώει τον άνθρωπο. Να πάω φυλακή αν είναι να γλιτώσει η χώρα από τη μετατροπή ενός πρωθυπουργού σε μαριονέτα της εμμονής. Θέλετε να πάω στο κελί 33 να το σιγοτραγουδάτε με τη Μαρέβα σας; Θέλετε έναν άλλο αριθμό του οποίου τον συμβολισμό προτιμά ο αστρολόγος σας; Εχει κάποια προτίμηση ο φίλος σας Νίκος Γεωργιάδης για να βγάλει και αυτός το άχτι του απέναντί μου; Μήπως ο φίλος σας ο Φρουζής;

Μήπως θέλετε να βάλετε και κάμερες στο κελί να μεταδίδουν το θέαμα, να μην έχει ο κόσμος να ασχολείται με νεκρούς από την πανδημία και την ακρίβεια; Να το κάνετε reality και να βάλετε και χορηγό τη Novartis. Ή μήπως προτιμάτε τη Siemens;

Το θέμα όμως, κύριε Μητσοτάκη μου, είναι ότι το Documento δεν γίνεται να κλείσει. Γιατί το Documento δεν είμαι εγώ. Είναι κάτι ανυπότακτοι δημοσιογράφοι που, σε αντίθεση με τους γνωστούς και τους φίλους σας, το δικό τους βίτσιο είναι η αλήθεια. Σκαλίζουν, ψάχνουν, αυθαδιάζουν, λένε όχι. Οταν ακούνε τα «Μωυσής» και «κομψή» γελάνε. Ερεθίζονται με τις λέξεις offshore, νησιά Κέιμαν, πόθεν έσχες, απατεώνες, διεφθαρμένοι. Εχουν κάνει επιλογές που όσο και να σας φαίνεται παράξενο δεν είναι ούτε θέμα ανταλλαγής.

Το θέμα επίσης, κύριε Μητσοτάκη μου, είναι και οι απέξω. Οι πολίτες που δεν θέλουν να είναι ούτε οπαδοί ούτε υπήκοοι. Το θέμα είναι και οι μέσα στο κόμμα σας που ακονίζουν μαχαίρια για να κόψουν την πηχτή πολιτική ηλιθιότητα μέχρι να κόψουν το κεφάλι σας. Είναι και οι δικαστές και εισαγγελείς που αρνούνται να γίνουν εργαλεία δίωξης σε έναν μητσοτακισμό παλαιάς κοπής. Κυρίως όμως το θέμα είναι το σύνολο του κόσμου που φτιάχνει το κύμα στήριξης που θα σας πνίξει στο τέλος. Είναι οι νέοι άνθρωποι που το πρόβλημά τους δεν είναι ότι υποφέρουν, αλλά ότι σας ακούν να λέτε ψέματα. Που σας αντιλαμβάνονται σαν πρωθυπουργό-τουρίστα.

Τι θα κάνετε με όλους αυτούς, κύριε Μητσοτάκη μου; Θα τους βά

λετε όλους φυλακή; Το επιχείρησαν και άλλοι πριν από εσάς με τη χορηγία της Αποστασίας του μπαμπά σας, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τα έχει λύσει η Ιστορία αυτά. Αν είναι να επαναληφθεί η Ιστορία, τότε το ανέκδοτο στη φάρσα είστε μόνο εσείς.

Καλά τα κανάλια και οι καναλάρχες που σας πηγαινοφέρνουν με τα ελικόπτερά τους, αλλά και αυτοί κάποια στιγμή θα αποσύρουν και τη στήριξη και τα ελικόπτερα.

Τι θα κάνετε, κύριε Μητσοτάκη μου, με την κόλαση του Δάντη που έχει ανοίξει και τσαλακώνει το προφίλ σας μετά το τετράστιχο που σκάρωσε ο Χρήστος Δάντης; Θα φτιάξετε άρθρο σε έναν από τους νόμους που προβλέπει απευθείας ανάθεση σε κάποιον κολλητό σας το οποίο θα απαιτεί όποιος τραγουδά τραγουδάκι που κάνει ομοιοκαταληξία με τη λέξη Μητσοτάκης να ανασκολοπίζεται και να σουβλίζεται; Θεωρείτε τυχαίο, κύριε Μητσοτάκη μου, ότι είστε ο μοναδικός πρωθυπουργός που έχει εμπνεύσει τη διακωμώδηση και τη γελοιοποίηση; Που τον αποκαλούν με τα πιο απαξιωτικά επίθετα ως χαρωπό, τριήμερο, YOLO ή ασυναίσθητο; Νομίζετε πως κάποιος μοχλός προπαγάνδας σας έκανε ζωντανή γελοιογραφία την ώρα που εσείς εξαφανίζετε και τους δημοσιογράφους και τους γελοιογράφους;

Oταν ο κόσμος αντιλαμβάνεται τον πρωθυπουργό σαν μέρος θιάσου, τα χειροκροτήματα είναι για τη διασκέδαση που παρέχει, όχι για το έργο του.

Να πάω φυλακή αν είναι να γλιτώσει η χώρα από τη μετατροπή ενός πρωθυπουργού σε μαριονέτα της εμμονής. Θέλετε να πάω στο κελί 33 να το σιγοτραγουδάτε με τη Μαρέβα σας; Θέλετε έναν άλλο αριθμό του οποίου τον συμβολισμό προτιμά ο αστρολόγος σας; Εχει κάποια προτίμηση ο φίλος σας Νίκος Γεωργιάδης για να βγάλει και αυτός το άχτι του απέναντί μου; Μήπως ο φίλος σας ο Φρουζής;

Την προσεχή Τετάρτη, κύριε Μητσοτάκη μου, ίσως δεν χρειάζεται να πάω στην ανακρίτρια. Κάντε ένα νόμο που να λέει πως όποιος έχει το όνομα, το ΑΦΜ μου και το ΑΜΚΑ μου μπαίνει αυτομάτως φυλακή. Τι νόημα έχουν οι προφάσεις και οι νομοτυπίες; Το να συντομεύσουμε τις διαδικασίες θα σας δώσει λίγη χαρά νομίζω που τόσο σας λείπει.

Αλλά δεν θα ξεμπερδέψετε, δυστυχώς. Θα σας ρωτάνε κάθε μέρα, όλο και πιο πολύ, για την ακρίβεια, την ανεργία, το ψεύτικο πόθεν έσχες σας, τα σπίτια του Βολταίρου και της Τήνου και όταν τελειώσει η πανδημία για τους νεκρούς που πρέπει να βαραίνουν τη συνείδησή σας.

Πριν από εσάς άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να με ξαναβάλει φυλακή με τη λίστα Λαγκάρντ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να πέσει από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό σας λέω, αφήστε τις διαδικασίες, είναι επικίνδυνες. Θα μαζευτούν δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο και θα καταγράφουν το αυταρχικό καθεστώς που υπηρετεί τη διαφθορά. Γι’ αυτό σας λέω, να κάνουμε μια συμφωνία να πάω εθελοντικά φυλακή. Με έναν όρο μόνο: να δεχτείτε να μου δώσετε μια συνέντευξη με πανελλήνια ζωντανή μετάδοση. Τι λέτε; Deal;

Μπροστινή Σελίδα

el-gr

2022-01-16T08:00:00.0000000Z

2022-01-16T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281565179124654

Documento Media