Documento Media

Η βεντέτα του «Σασμού»

Αρκετές τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας έχουν κερδίσει φέτος την προσοχή του κοινού. Μια από αυτές είναι και ο «Σασμός» στην οποία πρωταγωνιστείς.

Πλέον γυρίζονται αρκετές τηλεοπτικές σειρές με αξιόλογο περιεχόμενο. Οι περισσότερες δουλειές κινούνται σε ένα επίπεδο πάνω από το μέτριο και έτσι κινητοποιούν και άλλους ανθρώπους στο κομμάτι της παραγωγής. Πιο παλιά μπορεί να σνομπάραμε την τηλεόραση, πλέον όμως αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος επιζητά κάτι παραπάνω από τον μέσο όρο. Η ψυχαγωγία πλέον προβληματίζει και εκπαιδεύει τον θεατή, δεν του κρατάει απλώς παρέα.

Ο «Σασμός» φωτίζει την ιστορία μιας σύγχρονης βεντέτας στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου.

Η ιστορία αποτελεί μια πρόκληση γιατί αναφέρεται σε απομακρυσμένα χωριά της Κρήτης και καθρεφτίζει ανθρώπινες σχέσεις που δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα θέμα που αξίζει να μελετηθεί και να αναλυθεί περισσότερο γιατί βρίσκεται πολύ κοντά μας.

Εχει αξία η σύγκρουση με πατριαρχικές αντιλήψεις μέσα από τη μυθοπλασία;

Εντέλει πιστεύω ότι εκεί αποσκοπούν όλα. Πρέπει να σπάσουμε την ταμπέλα που έχουμε ορίσει εμείς για τον κόσμο γύρω μας και μας δεσμεύει δυσκολεύοντάς μας να προχωρήσουμε. Τα πράγματα μπορούν να ανθήσουν μόνο με αγάπη και έτσι να γίνουν άξια να βιωθούν μέσα μας.

Ville Πρόσωπο

el-gr

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282587381249228

Documento Media