Documento Media

Το χρονικό των επεισοδίων

08/08: Στον αγώνα Μονπελιέ – Μαρσέιγ ο Βαλεντίν Ρονζιέ των γηπεδούχων δέχτηκε αντικείμενο στο πρόσωπο από την εξέδρα και το ματς διακόπηκε για δέκα λεπτά. Τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και τέσσερις συλλήψεις ήταν ο απολογισμός του επεισοδίου.

22/08: Στο ματς Νις – Μαρσέιγ οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν μπουκάλι στον Ντμίτρι Παγιέ την ώρα που πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ. Ο Παγιέ πέταξε το μπουκάλι πίσω στην εξέδρα κι έγινε χαμός. Οργανωμένοι οπαδοί της Νις εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησε γενική σύρραξη των οπαδών με παίκτες και προπονητές. Το ματς διακόπηκε, με την επανάληψή του σε ουδέτερο γήπεδο. Από τη Νις αφαιρέθηκε ένας βαθμός, παίκτες τιμωρήθηκαν με 1-3 αγωνιστικές, ενώ αποκλείστηκε για δέκα μήνες ο γυμναστής της Μαρσέιγ.

18/09: Στον αγώνα Λιλ – Λανς οπαδοί της Λανς εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν στην εξέδρα των φιλοξενούμενων και εγένετο χάος. Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στη Λανς.

22/09: Ματς Μονπελιέ – Μπορντό με ενέδρα οπαδών της Μονπελιέ στους οργανωμένους της Μπορντό έξω από το γήπεδο, επεισόδια και δώδεκα τραυματίες.

23/09: Στο ματς Ανζέ – Μαρσέιγ οι οπαδοί της Μαρσέιγ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κι άρχισε ο πόλεμος με τους ομολόγους τους των γηπεδούχων.

30/09: Στο ματς Μαρσέιγ – Γαλατασαράι έγινε ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων στις εξέδρες και το παιχνίδι διακόπηκε για 19 λεπτά.

03/10: Στο ματς Σεντ-Ετιέν – Λυών έγινε εισβολή οπαδών των «Στεφανουά» μόλις ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις, με τους παίκτες να κυνηγούν τους θερμόαιμους να τους βγάλουν έξω, για να μην τιμωρηθεί η ομάδα.

25/10: Πόλεμος στη Μασσαλία στο ντέρμπι Μαρσέιγ – Παρί, μέσα κι έξω από το Βελοντρόμ, με απολογισμό εννέα τραυματίες αστυνομικούς, 21 συλλήψεις και μεγάλες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», έξω από το γήπεδο εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων. Στον αγωνιστικό χώρο εκτοξεύτηκε μεγάλος αριθμός καπνογόνων, ενώ κάποια στιγμή που ο Νεϊμάρ ετοιμαζόταν να εκτελέσει κόρνερ έπεσαν προς το μέρος του βροχή διάφορα αντικείμενα, κάτι που οδήγησε σε 15άλεπτη διακοπή.

21/11: Το ντέρμπι Λυών – Μαρσέιγ είχε επίσης πρόωρο και άδοξο τέλος, καθώς διακόπηκε λόγω επεισοδίων στο όγδοο λεπτό, όταν ένας οπαδός των γηπεδούχων πέταξε μπουκάλι και χτύπησε στο κεφάλι τον Ντμίτρι Παγιέ που προσπαθούσε να εκτελέσει κόρνερ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έπεσε στο έδαφος, με τον γιατρό να του δίνει τις πρώτες βοήθειες. Ο Παγιέ αποχώρησε υποβασταζόμενος, με πάγο στο κεφάλι του και μαζί του αποχώρησε όλη η ομάδα. Το ματς διακόπηκε, όλοι πήγαν στα αποδυτήρια και έπειτα από διαβουλεύσεις που κράτησαν σχεδόν δύο ώρες το ντέρμπι διακόπηκε οριστικά.

Doc Γαλλία

el-gr

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282316798309580

Documento Media