Documento Media

Η φθορά της ΝΔ δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

ΗΝΔ και το Μαξίμου δείχνουν να ξέμειναν από αφηγήματα κι αυτό είναι η πρώτη σοβαρότατη ένδειξη ότι η κυβέρνηση έφτασε στο πικ της και ξεκίνησε η φθορά της. Διαπίστωση που μάλλον επιβεβαιώνεται και από τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Ας τα δούμε όμως ένα ένα: το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είχε ημερομηνία λήξης την επομένη των εκλογών, η περίφημη ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ, το «επιτελικό κράτος» υποτάχτηκε στο κομματικό, το «state of mind» καλοκαιράκι τέλειωσε και στο πεδίο και ημερολογιακά, η καλύτερη εμβολιαστική εκστρατεία ever κατέρρευσε, η χρηστή διαχείριση θάφτηκε από τις απευθείας αναθέσεις και τις λίστες Πέτσα, η διαχείριση της πανδημίας, πλην του πρώτου κύματος, μοιάζει περισσότερο με σφυροκόπημα και λιγότερο με credits, το Ταμείο Ανάκαμψης και η πράσινη ανάπτυξη δεν δελεάζουν το σκληρό δεξιό ακροατήριο της ΝΔ, οι ασύμμετρες απειλές είναι εκ των πραγμάτων βραχύβιες και εξωγενείς, οι αντιεμβολιαστές ήταν φίλιες δυνάμεις και την ίδια ώρα οι αυξήσεις σαρώνουν το χειμαζόμενο εδώ και μια δεκαετία καλάθι της νοικοκυράς.

Είναι πολλές οι ενδείξεις για να τις αγνοήσει κανείς και η επικοινωνιακή υπεροπλία γίνεται μπούμερανγκ όταν ο ευνοούμενός της ξεμείνει από πυρομαχικά. Αυτό το γνωρίζουν και πρωτοετείς των σχολών επικοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει ανήμπορος να βρει ένα πειστικό αφήγημα που θα τον πάει παρακάτω. Προσπαθεί απλώς να διαχειριστεί μια πανδημική πραγματικότητα χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γι’ αυτό.

Θα έλεγε κανείς ότι έπεσε θύμα της επικοινωνιακής του υπεροπλίας. Πείστηκε από το κανάκεμα των ΜΜΕ, αποκοιμήθηκε στον καναπέ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει ανήμπορος να βρει ένα πειστικό αφήγημα που θα τον πάει παρακάτω. Προσπαθεί απλώς να διαχειριστεί μια πανδημική πραγματικότητα

του Μαξίμου από τη θέρμη προς το πρόσωπό του των ενημερωτικών δημοσιογραφικών εκπομπών.

Ομως οι συμβουλάτορες του κ. Μητσοτάκη όφειλαν να γνωρίζουν ότι κυβέρνηση χωρίς αφήγημα και πολιτική χωρίς στόχους είναι μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο κορυφαίος και ιδιαίτερα ακριβοπληρωμένος υπεύθυνος πολιτικής στρατηγικής και δημοσκόπος Σταν Γκρίνμπεργκ περιορίστηκε στη συνομιλία του Κυριάκου με τον έφιππο ηλικιωμένο κτηνοτρόφο στο Δαμάσι Τυρνάβου.

Η χώρα δεν είναι «Φάρμα» και η διαχείρισή της δεν μπορεί να γίνει από το στούντιο της Τσιμτσιλή. Αν το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι «ο Τσίπρας μας έβαλε στα μνημόνια», προβλέπω σύντομα να βλέπει την πλάτη του. Και κάτι τελευταίο: ο ανασχηματισμός κάηκε σαν χαρτί επειδή η τράπουλα έχει μόνο τέσσερις άσους, έμεινε μόνο το χαρτί των εκλογών την άνοιξη.

Doc Θέσεις

el-gr

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281878711645388

Documento Media