Documento Media

Κατά τον μαστρο-Κούλη και τα κοπέλια του

Του Βαγγέλη Δεληπέτρου

Ξαφνικά, ή μάλλον διόλου ξαφνικά αλλά απολύτως μεθοδευμένα, ο «κράτα γερά, ΔΝΤ» Μπάμπης Παπαδημητρίου, στέλεχος του Σκάι παλαιότερα και βουλευτής πλέον της μητσοτακικής ΝΔ, βρήκε... ψευτοπρόβλημα τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και ως τυπικός… γαλάζιος βρικόλακας το «εξήγησε» κιόλας: «Ξέρετε πολύ καλά πως κάποιος μπαίνει στη ΜΕΘ όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα, εκεί (ο γιατρός είναι) σαν να τον παραδίδει στον Θεό και πριν τον παραδώσει τον βάζει στη ΜΕΘ»!..

Ψεύτης σίγουρα, κυνικός οπωσδήποτε και προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία: κάποιος έπρεπε να αναλάβει να μας κάνει… πενηνταράκια τι εννοούσε ο πρωθυπουργικός σπόουκμαν Σκέρτσος, η «φωνή» του Μητσοτάκη στα τηλεπαράθυρα, όταν έλεγε ότι «δεν υπάρχει λόγος για πολυτελές σύστημα υγείας».

Ποιος μπορούσε να εκτελέσει καλύτερα τέτοιο συμβόλαιο αναλγησίας από τον σχολιαστή του Σκάι που διεύρυνε τις βάσεις της πολιτικής του καριέρας όταν κυνικότατα είχε αναρωτηθεί «γιατί να μη δεχτούμε μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία;».

Οσο για την ικανότητά του να ψεύδεται χωρίς να μεγαλώνει η μύτη του, καθώς έχει εξασκηθεί ιδιαίτερα έπειτα από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, αρκεί να θυμηθούμε ότι μόλις τον Ιούλιο έλεγε ότι ο Τσίπρας επενδύει στην… τρομοκρατία του «τέταρτου κύματος» και ο Μητσοτάκης σαρώνει στα θετικά μηνύματα των πολιτών γιατί «η πανδημία πέρασε. Τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουμε στις δουλειές μας»!

Γνωστός και μη εξαιρετέος λοιπόν ο συγκεκριμένος. Αλλά γνωστή και μη εξαιρετέα και η τακτική του Μαξίμου να βάζει τους Σκέρτσους, τους Γεραπετρίτηδες, αλλά και τους Μπογδάνους παλαιότερα και τους Παπαδημητρίου εν προκειμένω να λένε στα τηλεπαράθυρα πλέον όλα αυτά που θέλει να μας περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς όμως να τα χρεώνεται άμεσα.

Κρατώντας δηλαδή τη δυνατότητα να κάνει ένα βήμα πίσω όταν υπάρξουν έντονες αποδοκιμασίες γιατί τη θέση του την πλάσαρε με άλλο «όνομα».

Τίποτε από αυτά δεν θα ήταν εύκολο να γίνει εάν δεν υπήρχε η αμέριστη στήριξη των «πετσωμένων» κονδυλοφόρων και των ενσωματωμένων… κονφερασιέ, οι οποίοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ή ακόμη χειρότερα υποθάλπουν τη μισαλλοδοξία και ενισχύουν τον κυνισμό και τις ψευδολογίες. Οι βουλευτές τύπου… Παπαδημητρίου δηλαδή χρειάζονται τους τηλεσχολιαστές τύπου Παπαδημητρίου (!) για να υλοποιήσουν το «κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο βουνό».

Και αυτό το ενιαίο επικοινωνιακό σχέδιο στήριξε με τα κονδύλια της διαβόητης «λίστας» ο Πέτσας. Και γι’ αυτό τώρα ένα ολόκληρο σύστημα τον «κρύβει» από την εξεταστική επιτροπή μήπως κρυφτούν οι ευθύνες που έχουν ο Μητσοτάκης και τα κοπέλια του.

Doc Θέσεις

el-gr

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

2021-11-28T08:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281865826743500

Documento Media