Documento Media

Προβάλλονταιακόμη...

Η τελευταία μονομαχία (The last duel) ✭✭✭

Ιστορική περιπέτεια, αμερικανοβρετανικής συμπαραγωγής 2021 (152΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρίντλεϊ Σκοτ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Κόμερ, Ανταμ Ντράιβερ

WHAT’S UP, DOC? Κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου ο ιππότης Ζαν ντε Καρούζ κατηγορεί τον πρώην φίλο του Ζακ λε Γκρις ότι βίασε τη σύζυγό του και ζητά δικαιοσύνη επειδή «πρόσβαλε την τιμή του».

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Το σπάσιμο της αφήγησης σε τρία κομμάτια –οι δύο ιππότες και η γυναίκα «βλέπουν» την ιστορία μέσα από τη δική τους οπτική– προσδίδει στο έργο συγχρονισμό με τις μέρες μας σχετικά με το ζήτημα της σχέσης των δύο φύλων. Βίαιη περιπέτεια, εξαιρετική αναβίωση της εποχής και πειστικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές.

Κολέκτιβ (Collective) ✭✭✭✭ Ντοκιμαντέρ, ρουμανικής παραγωγής 2019 (99΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλεξάντερ Ναναού

WHAT’S UP, DOC? Με αφορμή ένα πολύνεκρο δυστύχημα σε μπαρ του Βουκουρεστίου το 2015 μια αθλητική εφημερίδα της πόλης αποκαλύπτει τη διαφθορά που βασιλεύει στο σύστημα υγείας και σε άλλους θεσμούς.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που περιγράφει την τραγωδία του Κολέκτιβ, όπως ήταν το όνομα του μπαρ που λειτουργούσε με νόμιμη άδεια παρότι διέθετε μόνο μία έξοδο. Η δραματοποιημένη απεικόνιση των γεγονότων που ακολούθησαν σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις γύρω από την πολιτική διαφθορά ίσως να σοκάρουν κάποιους, αλλά σε μερικούς άλλους τα παραπάνω φαινόμενα μπορεί να φανούν τρομακτικά οικεία.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα (Sin señas particulares) ✭✭✭ Δραματική, ισπανομεξικανικής συμπαραγωγής 2020 (100΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φερνάντα Βαλαντές

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μερσέδες Χερνάντες, Ντέιβιντ Ιλέσκας

WHAT’S UP, DOC? Η αποφασισμένη Μαγκνταλένα ψάχνει να βρει τον έφηβο γιο της που εξαφανίστηκε ενώ διέσχιζε τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο Χρυσός Αλέξανδρος του 61ου ΦΚΘ κατέληξε στο μινιμαλιστικό και αποστασιοποιημένο δράμα της Μεξικανής Φερνάντα Βαλαντές. Πρόκειται για το τρυφερό χρονικό μιας ιδιότυπης φιλίας που γεννιέται σε έναν τρομακτικά σκληρό κόσμο, όπου η βία και η ανομία κυριαρχούν. Η λιτή γραφή της σκηνοθέτριας ενισχύει τη φυσική διάσταση της ιστορίας με απρόσμενο λυρισμό.

✭✭✭✭✭ Αριστούργημα ✭✭✭✭ Πολύ καλή ✭✭✭ Καλή ✭✭ Ενδιαφέρουσα ✭ Μέτρια ■ Κακή

Ville | Σινεμά

el-gr

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282634625807227

Documento Media