Documento Media

News

Πάμε από την αρχή: ο Μητσοτάκης ίδρυσε το «επιτελικό κράτος». Εντάξει; Εδωσε γενναίες αυξήσεις στους «αρίστους» που το επάνδρωσαν. Εντάξει; Τους διπλασίασε περίπου κιόλας, για να είμαστε σίγουροι. Εντάξει;

Βγήκε, αν θυμάστε, και στον άμβωνα της προπαγάνδας του για να μας διαβεβαιώσει ότι αυτό το κράτος των «αρίστων», υπό τη δική του εμπνευσμένη ηγεσία, εγγυάται την ασφάλεια όλων των Ελλήνων. Τέρμα το μπάχαλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υστερα ήρθαν οι περσινές πλημμύρες στην Καρδίτσα, τα χιόνια, ο όλεθρος της φωτιάς. Με το «επιτελικό κράτος» να αράζει στο

Κολωνάκι και να ψάχνει τον ένατο απ’ τους οχτώ. Και τον Μητσοτάκη να λιάζεται παρά θίν’ αλός με τη Μαρέβα του κάθε Σαββατοκύριακο.

Ηρθε προχτές και η βροχή κι έγινε πια κοινή διαπίστωση: με το «επιτελικό κράτος» πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας. Σχολεία έγιναν νησιά, λεωφορεία έγιναν καράβια, δρόμοι έγιναν ποτάμια.

Αλλαξε πάντως η επωδός. Παλιά οι απελπισμένοι φώναζαν «πού είναι το κράτος;». Τώρα φωνάζουν «πού είναι το “επιτελικό κράτος”;».

Οι αθυρόστομοι μάλιστα κατέληξαν και σε μια άκρως πολιτική διαπίστωση: «Μητσοτάκη…», ξέρεις εσύ.

Γιατί δεν είναι μόνο η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού που κάνει τον κόσμο έξω φρενών. Είναι και η ακατάσχετη φλυαρία της επιτυχίας. Είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας μπροστά στα μάτια μας.

Αλλο ζούμε κι άλλο ακούμε και βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων.

Κι ο Μητσοτάκης κορδωμένος και χαμογελαστός να εξηγεί γιατί φταίει το κακό το ριζικό μας, γιατί φταίει η κλιματική κρίση, γιατί φταίμε οι ίδιοι: για την πανδημία, για τα σπίτια που ρήμαξε ο σεισμός στην Κρήτη.

Αυτός διέπραξε το «επιτελικό κράτος», τέθηκε επικεφαλής

της δύναμης κρούσης που θα εξασφάλιζε την ευημερία μας, αλλά τώρα δεν φταίει σε τίποτε.

Να μην το ξεχάσουμε. Για την πανδημία εκτός από εμάς έφταιγαν και την πλήρωσαν όλοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι. Ολοι!

Και ως εκ τούτου μια μέρα –και να το θυμηθείτε– θα ακούσουμε ένα ωραίο μπαμ, να γίνουν όλα γης μαδιάμ.

Να σου στερούν τη δουλειά, την ασφάλεια, τη ζωή και στο τέλος να σου στερούν και το δικαίωμα στην αλήθεια δεν αντέχεται.

Μπαμ! Ερχεται…

Doc | Finale

el-gr

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282492891886459

Documento Media