Documento Media

Γρήγορο και ασφαλές δίκτυο πληροφοριών

Τη δημιουργία «task force» για την κυβερνοασφάλεια ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων και συνεκτική πολιτική για τις ψηφιακές υποδομές, καθώς και βελτιωμένο συντονισμό της στρατιωτικής άμυνας στον κυβερνοχώρο ζητά επίσημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οπως τονίζουν οι ευρωβουλευτές, σε έκθεση που εγκρίθηκε με 591 ψήφους υπέρ, 65 κατά και 26 αποχές, η κοινή πολιτική άμυνας και η ουσιαστική συνεργασία της ΕΕ στον τομέα των ικανοτήτων στον κυβερνοχώρο συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικών ζητημάτων που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας βαθύτερης και ενισχυμένης ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης.

Το Ευρωκοινοβούλιο συνιστά τη δημιουργία μιας «κοινής μονάδας κυβερνοχώρου» για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μη ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των θεσμικών και λοιπών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ, καθώς και για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ταχέος δικτύου πληροφοριών.

Η έκθεση σχετικά με τις ικανότητες άμυνας στον κυβερνοχώρο ζητά επίσης κοινές και συντονισμένες απαντήσεις στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν το ΝΑΤΟ, ώστε να μπορούν να οδηγήσουν στην επιβολή κυρώσεων κατά εχθρικών παραγόντων που απειλούν τα ευρωατλαντικά συμφέροντα στον τομέα της ασφάλειας. Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης ανησυχία για τη συστημική επιθετική συμπεριφορά που επιδεικνύουν ιδίως η Κίνα, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των πολυάριθμων κυβερνοεπιθέσεων κατά κυβερνητικών οργανισμών και ιδιωτικών εταιρειών.

Η έκθεση αναφέρει ακόμη το σκάνδαλο με το πρόγραμμα «Pegasus» ως παράδειγμα της κατασκοπείας σε βάρος μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων, ακτιβιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εκλεγμένων αντιπροσώπων και άλλων πολιτών της ΕΕ.

Η έκθεση ζητά κοινές και συντονισμένες απαντήσεις στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Doc | Techfinance

el-gr

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282218013979515

Documento Media