Documento Media

Βρόμικο παιχνίδι

Τάσος Μπάρλας

Κάτι δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την ακρίβεια που χτυπάει με σφοδρότητα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα είναι ασπιρίνες σε βαριά άρρωστο. Τα 18 ευρώ επιδότηση τον μήνα σε κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος φαντάζουν αστεία όταν οι λογαριασμοί που ήδη έρχονται στους καταναλωτές έχουν αυξήσεις που φτάνουν ακόμη και τα 30 ευρώ.

Ολοι οι Ευρωπαίοι, και όχι μόνο, αναλυτές κάνουν λόγο για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, με τις τιμές της ενέργειας να διατηρούνται υψηλές έως και τον Απρίλιο. Καθώς μάλιστα ο χειμώνας αναμένεται βαρύς και η χώρα έχει βυθιστεί ξανά σε μια πληθωριστική κρίση, άσχετα αν δεν τη βλέπει ο υπουργός Υπανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο μείωσης των ειδικών φόρων, όπως οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ισπανίας, αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες στο έλεος του καιρού.

Με ένα σχέδιο προϋπολογισμού που βασίζεται στη φτηνή εργασία, χωρίς αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελεύθερες απολύσεις και κατάργηση του οκτάωρου, οι ανισότητες στην ελληνική κοινωνία όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν αλλά αντίθετα θα αυξηθούν δραματικά.

Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα αξιόπιστο σχέδιο ανάπτυξης που να στηρίζεται στην αύξηση των μισθών και τις καλύτερες θέσεις εργασίας.

Με το σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή από τους «άριστους» του Κυριάκου η κυβέρνηση με επικοινωνιακά και μόνο μέτρα-ασπιρίνες θα θελήσει να ξεπεράσει τον σκόπελο του ενεργειακά ακριβού χειμώνα. Αυτό όμως δεν είναι κυβέρνηση, είναι μια παρέα που παίζει το πιο άσχημο παιχνίδι σε βάρος της χώρας. Χειρότερο και από αυτό των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Doc Finance

el-gr

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282084869993339

Documento Media