Documento Media

Ο Αδωνης τα ρίχνει στον Μητσοτάκη

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Ο Αδωνης Γεωργιάδης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Γι’ αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Και απευθείας ανάθεση και στο κανάλι στο οποίο παρουσιαστής είναι ο κουμπάρος του. Θα έπρεπε λοιπόν είτε να σιωπά είτε να αναλάβει τις ευθύνες. Αλλά τι Αδωνης θα ήταν εάν αντιδρούσε με τέτοιον τρόπο… Φωνάζει λοιπόν, αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τους περισσότερους στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως συνηθίζει να κάνει για όποιο πολιτικό ή άλλο ζήτημα ανακύπτει. Και στο τέλος, κλασικό κερασάκι στη μουχλιασμένη του τούρτα, θυμάται πάλι το… Documento που θα δείτε τώρα τι θα πάθει.

Και αυτός βέβαια γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι… αδωνίες! Ψέματα που άλλη μια φορά έχουν κοντά πόδια και θα καταρρεύσουν προτού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βγει από το τηλεοπτικό στούντιο. Γι’ αυτό αποφάσισε –παλιά του τέχνη κόσκινο κι αυτή– να βάλει στο κάδρο και τον Μητσοτάκη, για να μην είναι ούτε προς στιγμήν ο μόνος δακτυλοδεικτούμενος. Τόνισε τόσο πολύ και με όλους τους τρόπους ότι η απευθείας ανάθεση είναι «νόμιμη» ενέργεια, θέλοντας να θυμίσει μια αλήθεια που ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θέλουν να ξεχνάμε: ότι με τέτοιες απευθείας αναθέσεις σε γνωστούς και μη εξαιρετέους του περιβάλλοντος του ενός ή του άλλου επιτελικού λειτουργούν όλοι τους και ότι αυτό το σύστημα που το πάνε σχοινί κορδόνι έχει τη «βούλα» του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος προφανώς τους το επέτρεψε και ο οποίος –επίσης προφανώς– κερδίζει όταν οι δικοί του κερδίζουν άκρες και επιρροή. Οπότε ο Γεωργιάδης για να ξεμπλέξει δείχνει τη συλλογική τους ενοχή: τις… νόμιμες απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου, του Κώστα Καραμανλή, του

Κώστα Μπακογιάννη και όλων των άλλων. Και την ανοχή όλων των αποδέλοιπων, από τον Γεραπετρίτη μέχρι τον Θεοδωρικάκο και από τον Δένδια μέχρι τον Μητσοτάκη.

Doc | Παραπολιτικά

el-gr

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

2021-10-17T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281870121628539

Documento Media