Documento Media

Προβάλλονταιακόμη...

Αντίο, ηλίθιοι (Adieu les cons) ✭✭✭

Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής 2020 (87΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Αλμπέρ Ντιποντέλ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Βιρζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ

WHAT’S UP, DOC? Μια κομμώτρια που μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια αποφασίζει να βρει το παιδί που είχε γεννήσει όταν ήταν έφηβη και είχε δώσει σε ανάδοχη οικογένεια.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το «Αντίο, ηλίθιοι» είναι μια ξεκαρδιστική κατάμαυρη κωμωδία. Η πολιτική ορθότητα είναι ο προφανής στόχος της, ενώ το φαρσικό στοιχείο με έμφαση στα οπτικά και λεκτικά γκαγκ είναι ένας σοβαρός λόγος για να παρακολουθήσει κάποιος την απολαυστική τούτη κωμωδία που βραβεύτηκε με έξι βραβεία Σεζάρ και φυσικά σάρωσε τα ταμεία στη Γαλλία.

Μαθήματα περσικών (Persian lessons) ✭✭✭

Δραματική, διεθνούς συμπαραγωγής 2020 (127΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Βαντίμ Πέρελμαν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Ναχουέλ Πέρες Μπισκαγιάρ, Λαρς Αϊντινγκερ

WHAT’S UP, DOC? 1942. Στην υπό κατοχή Γαλλία ο Ζιλ συλλαμβάνεται μαζί με άλλους Εβραίους και οδηγείται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία. Καταφέρνει να αποφύγει την εκτέλεση όταν πείθει τους φύλακες ότι δεν είναι Εβραίος αλλά Πέρσης.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Μια απίστευτη αλλά πραγματική ιστορία με πιο δυνατό στοιχείο της την αμφίσημη σχέση των δύο αντρών (του Ζιλ και του Γερμανού αξιωματικού Κλάους Κοχ) – η συγκλονιστική ερμηνεία του Μπισκαγιάρ κουμπώνει υποδειγματικά με την ανατριχιαστική περσόνα του ανέκφραστου Λαρς Αϊντινγκερ.

Βασιλιάς Οτο (King Otto) ✭✭✭

Ντοκιμαντέρ, διεθνούς συμπαραγωγής 2021 (82΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

WHAT’S UP, DOC? Η κορυφαία επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε την υπογραφή του Γερμανού προπονητή Οτο Ρεχάγκελ που τη σχεδίασε από την αρχή μέχρι το τέλος της, μένοντας πιστός στις βασικές αρχές του.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το χρονικό της κατάκτησης του Euro από την εθνική Ελλάδας στην Πορτογαλία το καλοκαίρι του 2004 δίνεται μέσω των αφηγήσεων των βασικών πρωταγωνιστών, διανθισμένων από τα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα των κρίσιμων αγώνων. Εχει αξία να προσεγγίσουμε το ποδοσφαιρικό σύστημα του Ρεχάγκελ αλλά και να κατανοήσουμε τα κομβικά σημεία ενός ποδοσφαιρικού θαύματος.

Ville Σινεμά

el-gr

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282510071701013

Documento Media