Documento Media

Συνέργεια ΟΑΕΔ – Google στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης 4.000 ανέργων για να ιδρύσουν δική τους επιχείρηση

Τη διεύρυνση της συνεργασίας τους για τη νέα επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή οικονομία ανακοίνωσαν ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.

Στόχος του προγράμματος εί

ναι να εκπαιδεύσει τους ανέργους στις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή ψηφιακή εποχή, μέσω της δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 35 ωρών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google και τον ΟΑΕΔ, ενώ το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται σε 14.800 ευρώ.

Στο πρόγραμμα κατάρτισης καλύπτονται βασικές έννοιες του επιχειρείν, όπως δημιουργία ταυτότητας της επιχείρησης, διαχείριση της αγοράς, εδραίωση της επιχείρησης στο διαδίκτυο, προώθηση προϊό

ντων και υπηρεσιών κ.λπ. Ετσι, οι επίδοξοι νέοι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να καταρτίσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία. Η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επιπλέον, όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις θα έχουν τη δυνατότητα αίτησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, το οποίο θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό και η δημιουργία επιχείρησης θα ενισχυθεί με 14.800 ευρώ

Doc Techfinance

el-gr

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282119229677077

Documento Media