Documento Media

«Πλιάτσικο κατά του δημοσίου»

Βουλευτής, τομεάρχης ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός

Στο σκοτάδι, χωρίς καμία δημόσια ενημέρωση, η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικά βήματα προς την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, ανοίγοντας τον δρόμο για να λάβει η Cosco το υπόλοιπο 16% των μετοχών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, χωρίς όμως να έχει ολοκληρώσει τις συμφωνημένες υποχρεώσεις της προς την κοινωνία και το δημόσιο.

Ακόμη μια νεοφιλελεύθερη πρακτική της ΝΔ, θα σχολιάσουν κάποιοι, και σωστά, όμως ο όλος σχεδιασμός και η ουσία της συγκεκριμένης παραχώρησης έχουν και επιπλέον χαρακτηριστικά. Είναι ένα πλιάτσικο ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και μια ιδιότυπη στρέβλωση της ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα.

Ο Πειραιάς χάνει την ευκαιρία του να βιώσει τα οφέλη της υλοποίησης έντεκα υποχρεωτικών επενδύσεων ύψους 295 εκατ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί στη σύμβαση που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ηγεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Οικονομικών διαπράττουν μια ξεκάθαρη πράξη παράβασης καθήκοντος από τη στιγμή που δεν θα επιβάλουν τις ποινικές ρήτρες περίπου 25 εκατ. και το κράτος δεν θα εισπράττει περί τα 5 εκατ. τον χρόνο από τα κέρδη της εταιρείας. Η περίπτωση του ΟΛΠ και του τρόπου που η κυβέρνηση χειρίζεται την επένδυση της Cosco καθρεφτίζει με ακρίβεια την ουσία της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη: δουλικότητα προς τα μεγάλα συμφέροντα, αδιαφορία για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, εξωθεσμικά golden boys και dealers που αποφασίζουν για την τύχη της δημόσιας περιουσίας, φτηνή επικοινωνία και πολιτικές συμπεριφορές τύπου Μαρίας Αντουανέτας.

Doc Cosco

el-gr

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281758452424213

Documento Media