Documento Media

Ανευ σχεδίου

Τάσος Μπάρλας

Στη δίνη των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων των «σοφών» της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει περιέλθει πλέον η ελληνική οικονομία, χωρίς να διαφαίνεται καμία διέξοδος για να βγει από αυτήν.

Μέσα στον πανικό της, καθώς μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι όλες οι προβλέψεις και οι ελπίδες που είχε στηρίξει στον τουρισμό δεν επιβεβαιώνονται και σε συνάρτηση με την εκτίναξη των κρουσμάτων της πανδημίας, παίρνει μέτρα τα οποία τα αναιρεί σε λίγες ώρες, προκαλώντας επιτάχυνση της κρίσης. Η κατάσταση στα νησιά, που αυτή την περίοδο δέχονται ένα πρωτοφανή για την εποχή τουριστικό κύμα, είναι απερίγραπτη: ελάχιστοι επιχειρηματίες και επισκέπτες τηρούν τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να έχουν εξελιχτεί σε… βόμβες διασποράς του. Οι έχοντες κατά τόπους την ευθύνη της τήρησης των μέτρων επεμβαίνουν ελάχιστα και επιλεκτικά στις περισσότερες των περιπτώσεων, δημιουργώντας το απόλυτο κομφούζιο. Προσπαθώντας να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει, το Μέγαρο Μαξίμου πανικόβλητο έχει ρίξει το βάρος του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για ακόμη μία φορά στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που θα «σώσουν» τη χώρα.

Μόνο που και από εκεί το ένα χαστούκι διαδέχεται το άλλο καθώς απροκάλυπτα πλέον γίνεται λόγος για μνημονιακά μέτρα ύψους 16 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2023, με εξαμηνιαίες εκθέσεις αξιολόγησης έως το 2026, για να λάβουμε μόλις 3 δισ. ευρώ. Γίνεται πλέον απολύτως σαφές και από τους φανατικότερους υποστηρικτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι το προσεχές φθινόπωρο ξεκινάει μια νέα περίοδος κρίσης για την οικονομία που θα σαρώσει την ελληνική κοινωνία.

Σχέδια διεξόδου πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως και σίγουρα δεν μπορούν να τα εκπονήσουν οι «άριστοι» του Κυριάκου.

Doc | Finance

el-gr

2021-07-25T07:00:00.0000000Z

2021-07-25T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282067689961377

Documento Media