Documento Media

Ο Τζεφ Μπέζος και τα ελληνικά media

Δημήτρης Χατζηνικόλας

Κατακλύστηκαν αυτή την εβδομάδα τα ελληνικά ΜΜΕ από τις ειδήσεις για το ταξίδι του Τζεφ Μπέζος στο διάστημα και την «εντυπωσιακή» marina Galleria, «με την κυματιστή στέγη-κομψοτέχνημα», στο Ελληνικό. Οπου δεν έχει μπει ακόμη μπουλντόζα και που από μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα έγινε αυτό που όλοι φοβόμασταν: μια εταιρεία real estate που πήρε κοψοχρονιά τη γη, σήκωσε διαμερίσματα με τραπεζικά δάνεια και τα πούλησε πανάκριβα στους έχοντες και κατέχοντες του πλανήτη για να παρτάρουν στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Δύο ειδήσεις σαν να πουλάς παγάκια σε Εσκιμώο, που ούτε στην κατηγορία «χάντρες στους ιθαγενείς» δεν τις τοποθετείς, αφού το 99,9999% των Ελλήνων θα πλησιάσει τη στρατόσφαιρα που έφτασε ο Τζεφ Μπέζος με το καπέλο καουμπόη αν και εφόσον στην άλλη ζωή, στο επέκεινα, ενώ την επένδυση στο Ελληνικό θα τη βλέπουν στο «Nitro» του Κωστόπουλου για να τους ξεβλαχέψει…

Και το ερώτημα παραμένει: «Τι καθιστά τόσο ηλίθια τα ημεδαπά ΜΜΕ;».

Η απάντηση είναι απλή: τα ΜΜΕ δεν είναι ηλίθια, αλλά θέλουν να κάνουν ηλίθιους όσους τα παρακολουθούν.

Για να μπορούν εύκολα και αρκετά πιο φτηνά να κάνουν τη δουλίτσα τους, η οποία είναι να στηρίζουν τους πολιτικούς που κάνουν τα χατίρια στους ιδιοκτήτες τους. Τόσο απλά, τόσο φτηνά. Σαν διαφήμιση πολυκαταστήματος. Και ανάμεσα στα ρεπορτάζ υπό τον τίτλο η τάδε celebrity «φόρεσε τα φλατ σανδάλια που είναι hot τάση – Η στιλάτη και cool εμφάνιση στο θέατρο» να σου κι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης να δηλώνει: «Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα»! Ετσι ακριβώς κι ας μην το πιστεύετε. Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Τζεφ Μπέζος και η ελληνική οικονομία εκτοξεύτηκαν σε διαστημική τροχιά.

Doc | Παραπολιτικά

el-gr

2021-07-25T07:00:00.0000000Z

2021-07-25T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281792812054433

Documento Media