Documento Media

«Επιτελικά» ψέματα καθ’ έξιν

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Για το πόθεν έσχες λένε ψέματα. Για τα εθνικά επίσης. Ψέματα και για την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Ψέματα και για τις τραμπούκικες επιθέσεις αστυνομικών σε πολίτες. Ψέματα για την πανδημία, ψέματα για την ανεργία, ψέματα για τους μετανάστες, ψέματα ακόμη και γι’ αυτά που έλεγαν (ή που δεν έκαναν) για τον Αντετοκούνμπο όταν είχε ανάγκη τη στήριξη.

Πάντα ψέματα. Παντού ψέματα. Ακόμη κι εκεί που η αλήθεια είναι προφανέστατη. Η Κεραμέως λόγου χάριν ισχυριζόταν ψευδώς ότι δεν θα γίνει σφαγή στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ παρότι όλοι οι ειδικοί περιέγραφαν αυτό που ερχόταν. Ακόμη και τώρα άλλωστε, που όλοι έχουμε αντιληφθεί την κολεγιά με τους κολεγιάρχες, προσπαθεί κοτζάμ γυναίκα να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της.

Και είναι ενδεικτικό της καθ’ έξιν ψευδολογίας ότι θέλοντας με πρωτοφανή μικροπρέπεια να μειώσει τη σημασία όσων κατήγγειλε ο αριστούχος (ναι, την πόνεσε διπλά αυτό) υποψήφιος της Αρχιτεκτονικής Διονύσης Κατάκαλος, δήλωσε –στην επίσημη τοποθέτησή της στο ελληνικό κοινοβούλιο– πως «προφανώς ο μαθητής δεν θα έμπαινε ούτε πέρυσι στην αρχιτεκτονική σχολή». Χωρίς να υπάρχει λόγος δηλαδή και ενώ γνώριζε ότι ο Διον. Κατάκαλος συγκέντρωσε 20.988 μόρια και ότι η βάση εισαγωγής ήταν πέρυσι 19.165 μόρια στην Αρχιτεκτονική ΕΜΠ και 17.885 στην Αρχιτεκτονική ΑΠΘ, η υπουργός Παιδείας θέλησε να τον βγάλει ψεύτη με ψέματα. Ακραίο ψέμα, ακραία μικροπρέπεια και ακραία ιδιοτέλεια επίσης. Μια υπουργός που ψεύδεται ενώπιον όλων των βουλευτών και –με την αναπαραγωγή των δηλώσεών της από τα ΜΜΕ– ενώπιον όλων μας μόνο και μόνο για να εμποδίσει την ουσιαστική συζήτηση και να μειώσει τον 18άχρονο μαθητή που τόλμησε να επικρίνει την πολιτική της!

Ακραία ιδιοτελής, λοιπόν, η υπουργός Παιδείας αλλά και απολύτως ταυτισμένη με τον πρωθυπουργό, τη στάση του οποίου αντιγράφει στα πάντα. Γιατί τα ίδια ακριβώς κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπόθεση για το πόθεν έσχες.

Doc | Παραπολιτικά

el-gr

2021-07-25T07:00:00.0000000Z

2021-07-25T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/281762747283361

Documento Media