Documento Media

Νέεςεκδόσεις

Η λέσχη φόνων της Πέμπτης Ρίτσαρντ Οσμάν

Ο Ρίτσαρντ Οσμάν, από τους πιο δημοφιλείς παρουσιαστές της αγγλικής τηλεόρασης, υπογράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, το οποίο τοποθετείται σε έναν γαλήνιο οικισμό ευγηρίας στη βρετανική ύπαιθρο, όπου μια ετερόκλητη παρέα 80χρονων ασχολείται με παλιούς φακέλους ανεξιχνίαστων φόνων. Η πραγματικότητα όμως τους επιφυλάσσει μια έκπληξη. Σύντομα θα αναλάβουν να λύσουν το μυστήριο ενός αληθινού φόνου σε μια περιπετειώδη καταδίωξη με απρόσμενες καταστάσεις και πολύ χιούμορ. Το μυθιστόρημα του Οσμάν γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταφράζεται/ στηκε σε 40 χώρες παγκοσμίως. Μετάφραση Αύγουστος Κορτώ.

Από τον κεμαλισμό στον ριζοσπαστισμό Νίκος Χριστοφής

Ο Νίκος Χριστοφής είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Κέντρο Τουρκικών Σπουδών του Shaanxi Normal University στην πόλη Σιάν της Κίνας. Στο βιβλίο του με επίκεντρο το τουρκικό φοιτητικό κίνημα μελετά την πολιτική ιστορία της γειτονικής χώρας, με στόχο να προσφέρει στο ελληνικό κοινό πληροφορίες και γνώση σχετικά με άγνωστες πτυχές της. Η μελέτη ξεκινά από το 1923, δηλαδή από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, και σταματά το 1980 με το πραξικόπημα του Κενάν Εβρέν – το τρίτο στην ιστορία της χώρας.

Γη που χάνεται Τζούλια Φίλιπς

Στην αραιοκατοικημένη χερσόνησο Καμτσάτκα της Σιβηρίας όπου το 40% είναι καλυμμένο με ηφαίστεια και η πρόσβαση από τον έξω κόσμο γίνεται κατά βάση με ελικόπτερα, δύο αδερφές –οκτώ και έντεκα χρόνων– εξαφανίζονται από μια ακτή. Οι έρευνες της αστυνομίας τις εβδομάδες που ακολουθούν αποδεικνύονται άκαρπες. Με επίκεντρο τις προσπάθειες να βρεθούν τα κορίτσια περιγράφεται ο τρόπος που κλονίζεται η εμπιστοσύνη των μελών της μικρής κοινωνίας καθώς αναδεικνύονται ο φόβος και τα πιο σκοτεινά ένστικτα. Τη μετάφραση έχει κάνει η Ιωάννα Ηλιάδη.

Μέρες και νύχτες της ζωής μας Λία Μεγάλου-Σεφεριάδη

Η Δέσποινα, καθηγήτρια αγγλικών, μετά τον θάνατο των γονιών της ανακαλύπτει στοιχεία για τη ζωή τους που τη βάζουν σε υποψίες σχετικά με την αλήθεια που γνωρίζει. Στην προσπάθειά της να καταλάβει ποιοι πραγματικά ήταν αποκαλύπτει στοιχεία που την οδηγούν σε οδυνηρές συνειδητοποιήσεις. Την ίδια εποχή ο Κουρτ, ένας δασολόγος στη Γερμανία, ο οποίος μεγάλωσε με την κρυπτοναζί γιαγιά του, ανακαλύπτει επίσης πως ό,τι γνώριζε ως αλήθεια ήταν μια μεγάλη πλάνη. Οι δρόμοι των δύο αυτών ανθρώπων θα διασταυρωθούν αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά και εντέλει όλη την αλήθεια.

Ville Bιβλίο

el-gr

2021-06-19T07:00:00.0000000Z

2021-06-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282681870213864

Documento Media