Documento Media

Προβάλλονταιακόμη...

Fast & furious 9: Μαχητές των δρόμων

Digger ✭✭✭

Δραματική, ελληνογαλλικής συμπαραγωγής 2020 (101΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Τζώρτζης Γρηγοράκης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας

WHAT’S UP, DOC? Αγρότης που ζει στη φάρμα του δέχεται την επίσκεψη του γιου του, ο οποίος υπόσχεται ότι θα τον αφήσει ήσυχο αν του δώσει το μερίδιό του από την κληρονομιά μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το χαρακτήρισαν «ελληνικό γουέστερν», αν και στην πραγματικότητα είναι ένα ρεαλιστικό οικογενειακό δράμα με πολιτικό πρόσημο. Ο Γρηγοράκης συνδέει υποδειγματικά το δραματουργικό κομμάτι της οικογενειακής τραγωδίας με αιχμηρές κοινωνικοπολιτικές ιδέες: η βιομηχανία που καταστρέφει το δάσος αλλά και τη ζωή των αγροτών παραπέμπει εύστοχα στις Σκουριές της Χαλκιδικής. (F9) ✭ Περιπέτεια, καναδικής παραγωγής 2021 (135΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Τζάστιν Λιν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Βιν Ντίζελ, Τζον Σένα, Σαρλίζ Θερόν, Ελεν Μίρεν

WHAT’S UP, DOC? Η ήρεμη ζωή του Ντομ Τορέτο αναστατώνεται όταν ένας εχθρός από το παρελθόν τον αναγκάζει να συγκεντρώσει ξανά την ομάδα.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Το εύρημα του ανίκητου εχθρού στο πρόσωπο του εξαφανισμένου αδερφού του Ντομ λειτουργεί μέχρι έναν βαθμό. Από τη στιγμή που τα δύο αδέρφια βρίσκονται face to face η ταινία μετατρέπεται άθελά της σε κωμωδία και το τελειωτικό χτύπημα δίνεται όταν η δράση μεταφέρεται στο διάστημα. Εκεί οι παραγωγοί του μηχανοκίνητου franchise κυριολεκτικά το... απογειώνουν.

Γιάλντα, η νύχτα της συγχώρεσης

(Yalda) ✭✭

Δραματική, διεθνούς συμπαραγωγής 2020 (89΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Μασούντ Μπακσί

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Σαντάφ Ασγκαρί, Μπενάκ Τζαφαρί, Μπαμπάκ Καριμί

WHAT’S UP, DOC? Οταν η Μαριάμ σκοτώνει κατά λάθος τον άντρα της καταδικάζεται σε θάνατο. Η μόνη ελπίδα της είναι ένα ριάλιτι, όπου μπορεί να κερδίσει τη συγχώρεση στη διάρκεια της Γιάλντα.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Παρά τη φιλοδοξία της η ταινία αποτυγχάνει να συνδέσει τον φονταμενταλισμό της ιρανικής κοινωνίας με την κριτική σχετικά με την τηλεοπτική λαίλαπα καθώς η πλοκή παραμένει δέσμια ενός απλοϊκού μελοδραματισμού. Η Γιάλντα, η γιορτή του χειμερινού ηλιοστασίου, έχει τις ρίζες της στον ζωροαστρισμό.

Ερωτική επιθυμία (In the mood for love)

✭✭✭✭✭

Δραματική, παραγωγής Χονγκ Κονγκ 2000 (98΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Γουόνγκ Καρ Γουάι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΊΣΤΟΎΝ: Τόνι Λενγκ, Μάγκι Τσενγκ, Πινγκ Λαμ Σίου

WHAT’S UP, DOC? Ο αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας μετακομίζει με τη σύζυγό του σε ένα καινούργιο σπίτι. Εκεί γνωρίζεται με την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας.

Η ΕΤΎΜΗΓΟΡΊΑ: Η ποιητική ματιά συναντά την εικαστική μεγαλοπρέπεια ενός φιλμ που δεν έχει αντίστοιχό του στην ιστορία του σινεμά. Μοναδική ατμόσφαιρα όπου διαχέονται ο έντονος ερωτισμός, η αισθαντική χορογραφία των σωμάτων, η πνιγηρή χρήση των χρωμάτων και της μουσικής. Ο Καρ Γουάι υπέγραψε την πιο ερωτική ταινία του 21ου αιώνα.

Ville Σινεμά

el-gr

2021-06-19T07:00:00.0000000Z

2021-06-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282389812437736

Documento Media