Documento Media

Περιμένουμε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτε στο hello@documentonews.gr

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά βρέθηκε όπως ήταν λογικό στο επίκεντρο της θεματολογίας στην πλούσια καθημερινή επικοινωνία μας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τα μηνύματά σας και αυτή την εβδομάδα.

Oταν οι συνταξιούχοι τους ψήφισαν δεν ήξεραν τι περίμεναν από μια δεξιά κυβέρνηση με ακροδεξιούς βουλευτές; Δεν καταλάβαιναν τι θα γινόταν με τις συντάξεις όταν τους έστρωναν κόκκινα χαλιά; — Ελένη Π.

Καλημέρα σας. Αυτό το «δυστυχώς ο ιός είναι αόρατος» του Κυριάκου μου θύμισε τον Μπους τον νεότερο που είπε το εξίσου αμίμητο: «I think we agree the past is over». Στο ίδιο πανεπιστήμιο φοίτησαν… — Γ.Ποτ.

Η Σακελλαροπούλου θα μείνει στην Ιστορία με τον τίτλο η «Ωραία κοιμωμένη». Περίμενα πολλά από εκείνη ως πολίτης και ως γυναίκα. Λειτουργεί με σκουντήματα όπως γινόταν στο Facebook που ποτέ δεν το κατάλαβα. Ελλάδα! Ο λάκκος με τα φίδια λοιπόν. Eνα εποικοδομητικό συνέδριο για όσους τους ψήφισαν. Η σαπίλα βρήκε τρόπο και τόπο να σταθεί και να εξαπλωθεί. Μπράβο βρε, ελάτε που σας θέλω κάτι… — Εύα Σ.

Ο λαός είναι τυφλός και δεν τα βλέπει αυτά. Ψηφίζει τους κλέφτες και τους απατεώνες. Και να ήταν μόνο η Novartis; Είναι πολύ περισσότερα. Χρόνια και χρόνια μασάνε και μασάνε και δεν χορταίνουν — Λ.Μ.

Σκάνδαλο στην Ελλάδα είναι όταν ο πολιτικός ενεργεί υπέρ του δημοσίου (βλέπε Ν. Παππά). Oταν κλέβουν το δημόσιο το λένε σκευωρία — Αλ.Τσ.

Από εμάς εξαρτάται. Αντί να γκρινιάζουμε και φυσικά να μην μας ακούει κανείς, δεν ψωνίζουμε Κυριακές. Δεν πηγαίνουμε στα μαγαζιά ούτε για βόλτα. Υπάρχουν ωραιότερα μέρη γι’ αυτό. Οι γονείς το μαθαίνουν και στα παιδιά τους. Τα αφορά! — Αρ. Μπ.

Ποτέ δεν κρύφτηκαν, ήταν ξεκάθαρη η ΝΔ ότι ερχόμενη στην εξουσία θα διαλύσει τα πάντα. Εργασιακά δικαιώματα, την παιδεία, την υγεία και τις ζωές μας γενικότερα προς όφελος των λίγων. Δεν νομίζω να ξεχνάμε τον Οικονόμου που ούρλιαζε μες στη Βουλή –και όχι μόνο αυτός– ότι ερχόμενοι στην εξουσία με οδοστρωτήρα θα κατεδαφίσουν ό,τι καλό είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Τώρα ας χαρούμε ρεπό και εργασία τις Κυριακές — Σταμ. Δ.

Δεν τους ενδιαφέρει τι κάνει ο λαός. Τα παιδιά τους δεν είναι στο εργατικό δυναμικό. Είμαστε τα πιόνια τους. Η αντιπολίτευση δεν έκανε τίποτε. Δύο πορείες με καθόλου δυναμισμό. Και στα γρήγορα μια ψηφοφορία που κατέληξε εκεί που θέλανε. Τσάμπα τόση ιστορία με νεκρούς για το 8ωρο. Τσάμπα οι μνήμες για το δίκιο του εργάτη και να τα πανό και οι φωνές και οι διαμάχες. Τώρα… ένα το χελιδόνι και η άνοιξη πικρή. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Συγχαρητήρια… που αφήσαμε να μας ξεφύγει πάλι η Ιστορία. Και πάμε πίσω — Ευαγγελία Ζ.

Doc Community

el-gr

2021-06-19T07:00:00.0000000Z

2021-06-19T07:00:00.0000000Z

https://epaper.documentonews.gr/article/282205128844008

Documento Media